Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Υπ.Παιδείας: Έφτασαν τους 8.278 οι άποροι μαθητές ανά το παγκύπριο


Λευκωσία: Στοιχεία που παρουσιάζουν το μέγεθος του φαινομένου της παιδικής φτώχειας στην Κύπρο, αλλά και των
χρημάτων που απαιτούνται για την παροχή δωρεάν προγεύματος στους επηρεαζόμενους μαθητές, κατατέθηκαν στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν επίσης στοιχεία για το οικονομικό βάρος που αναλαμβάνουν εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε ένας κατ’ αρχήν σχεδιασμός για απάμβλυνση του προβλήματος. Βασικότεροι παράμετροί του: η επανεξέταση του αριθμού των απόρων μαθητών ανά σχο λείο, η δημιουργία «ταμείου εισφορών» σε κάθε Σχολική Εφορεία και ο καθορισμός του ποσού που θα καταβάλλεται στους κυλικειάρχες για την προσφορά σάντουιτς και χυμού στα παιδιά αυτά.

Σύμφωνα με σχετικό πίνακα του υπουργείου, τον οποίο εξασφάλισε ο «Φ», προκύπτουν τα εξής (το κόστος που καταβάλλει κάθε φορέας έχει υπολογιστεί σε ετήσια βάση):

Πόσοι: Στη Δημοτική Εκπαίδευση οι μαθητές που χρήζουν οικονομικής στήριξης ανέρχονται σε 5.316 και αποτελούν το 9,96% του μαθητικού πληθυσμού. Στη Μέση Εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.962 ή ποσοστό 6%. Σύνολο δηλαδή 8.278 παιδιά που αντιστοιχούν στο 8,05%.

Υπουργείο Παιδείας: Παρέχει δωρεάν πρόγευμα σε 2.212 μαθητές, εκ των οποίων οι 1.949 φοιτούν στα Δημοτικά και οι 263 στα Γυμνάσια και Λύκεια. Το ποσό που δαπανεί, ετησίως, ανέρχεται σε €765.258. Σημειώνεται ότι πρόκειται κυρίως για τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, καθώς και σε Ολοήμερα Σχολεία.

Σχολεία: Αναλαμβάνουν τη σίτιση 19 μαθητών στη Δημοτική και 302 στη Μέση Εκπαίδευση, σύνολο 421. Το κόστος που καταβάλλουν τα σχολεία για τα 421 παιδιά φτάνει τις €133.682.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...