Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Εξελίξεις στη υπόθεση του Κωστή Πολύζου

Κωστής Πολύζος
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του
Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα, καθώς χτες η αστυνομία διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.


Οι αστυνομικές αρχές μετά από προανάκριση ενός έτους, παραπέμπουν επισήμως πλέον την υπόθεση ... στις δικαστικές αρχές. Στο ένα έτος που πέρασε από τη διάπραξη του εγκλήματος, η προανακριτική έρευνα των αστυνομικών αρχών, προχώρησε ως ένα σημείο, ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς αισιόδοξες εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. η αστυνομία δεν κατάφερε να φτάσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος. 


Το λόγο τώρα έχει ο εισαγγελέας και στη συνέχεια ο ανακριτής. Ο πρώτος αφού εξετάσει τη δικογραφία, αναμένεται να διατάξει την έναρξη κύριας ανάκρισης, την οποία θα αναλάβει ο δεύτερος. Εκτός και αν ο εισαγγελέας ζητήσει από την αστυνομία την επέκταση της προανακριτικής έρευνας με εξέταση νέων μαρτύρων ή με επανεξέταση μαρτύρων που έχουν ήδη εξεταστεί.


Από την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και από τα στοιχεία που θα προκύψουν θα εξαρτηθεί η απόφαση του εισαγγελέα εάν δηλαδή και εναντίον ποιων θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, η αστυνομία έχει επικεντρώσει τις έρευνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Η αξιολόγηση αυτών των στοιχείων που υπάρχουν, θα γίνει από την εισαγγελική αρχή, η οποία θα αποφασίσει την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης.
Το βέβαιο είναι ότι το αίμα του αθώου παλικαριού ζητάει εκδίκηση, ενώ η τοπική κοινωνία της Σιάτιστας απαιτεί την τιμωρία των ενόχων.


Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Κωστής εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το σπίτι του στις 18 Φεβρουαρίου 2011, ενώ εντύπωση προκαλεί η καθυστερημένη κατά ένα 48ωρο δήλωση της εξαφάνισης. Το μισοφαγωμένο από τα σκυλιά πτώμα του 23χρονου βρέθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, σε αγροτική περιοχή μεταξύ των οικισμών Κοκκινιάς και Ταξιάρχη, στο κτήμα της οικογένειας. Το πτώμα είχε ανακαλύψει ένας κυνηγός δύο μέρες νωρίτερα, ο οποίος στη συνέχεια υπέδειξε το σημείο στην αστυνομία.


Στις 3 Οκτωβρίου έγινε αντιπαραβολή γενετικού υλικού, με γενετικό υλικό συγγενικού προσώπου, οπότε και ταυτοποιήθηκε ότι το πτώμα ανήκει στον άτυχο Κωστή Πολύζο. Στη συνέχεια το πτώμα εξετάστηκε με κάθε λεπτομέρεια από ειδικά εργαστήρια και από τη σήμανση της ΕΛ.ΑΣ. Μετά την ολοκλήρωση όλων αυτών των εξετάσεων και μόνο αφού αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν στο πτώμα και στο σημείο που αυτό βρέθηκε, στις 15 Δεκεμβρίου επιτράπηκε η ταφή του αδικοχαμένου Κωστή. Οι γονείς του (μάνα και πατριός) έθαψαν τον Κωστή στην Ελευσίνα, όπου στο μεταξύ έχουν μετοικίσει, ενώ την ίδια μέρα, συγγενείς και συγχωριανοί του 15χρονου τέλεσαν μνημόσυνο στη μνήμη του στη Σιάτιστα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ



greveniotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...