Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας ο τραγικός απολογισμός δύο δυστυχημάτων


Λεμεσός:  Λίγα μέτρα πριν φτάσει στην οικία του άφησε την τελευταία του πνοή 30χρονος μοτοποδηλάτης,
ο Δημήτρης Αναστασίου, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε ο αξιωματικός δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού, Αιμίλιος Καφφάς, ο άτυχος 30χρονος, ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατο του επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, στη Μέσα Γειτονιά, κτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα, που οδηγούσε 58χρονος οδηγός ταξί.

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το νέο θανατηφόρο διερευνώνται, είπε ο κ. Καφφάς, προσθέτοντας ότι από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται πως ο 30χρονος έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί στην άσφαλτο και ακολούθως να παρασυρθεί από το διερχόμενο όχημα.

"Οι προκαταρκτικές εξετάσεις καταδεικνύουν αυτό το γεγονός και τώρα θα γίνουν εξειδικευμένες εξετάσεις σε συνεργασία με την υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών και την ομάδα αναπαράστασης τροχαίων δυστυχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας για να εξακριβωθεί η εμπλοκή του δεύτερου οχήματος στο δυστύχημα αυτό", συμπλήρωσε.

Ο οδηγός του ταξί υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό και τελικό έλεγχο αλκοτέστ με ένδειξη 57 μιλιγκράμ αντί 22 που είναι το επιτρεπτό όριο και συνελήφθη για διευκόλυνση των εξετάσεων.

Ο 30χρονος είναι το 16ο θύμα της ασφάλτου που καταγράφεται στη Λεμεσό για το 2012, όσα θύματα είχαμε δηλαδή και το 2011 και όπως υπογράμμισε ο κ. Καφφάς, "ελπίζουμε και ευχόμαστε και δουλεύουμε πάνω σε αυτό το θέμα, να μην έχουμε άλλο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα μέχρι το τέλος του 2012 και αν είναι δυνατόν και μετά".

Εξάλλου στη Πάφο σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα με απολογισμό ένα σοβαρά τραυματία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 9 χθες βράδυ, ενώ 18χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην οδό Δανάης, με συνοδηγό 21χρονο, απώλεσε τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα αυτή να προσκρούσει σε πεζοδρόμιο και στην συνέχεια να συρθεί στην άσφαλτο.

Και οι δύο νεαροί μεταφέρθηκε στον Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ο 18χρονος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ ο 21χρονος εισήχθη στο χειρουργείο με κάταγμα κρανίου και εσωτερική αιμορραγία.

Η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη.

Κανένας από τους δύο νεαρούς δεν έφερε κράνος.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...