Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κασουλίδης: Εκατομμύρια ευρώ έκαναν «φτερά» από τη Κύπρο σε τράπεζες του εξωτερικού



Επιβεβαίωσε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, μιλώντας στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ότι,
εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά από υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό ενώ οι Τράπεζες στην Κύπρο ήταν κλειστές.
Απεδείχθη ότι από υποκαταστήματα των τραπεζών στο εξωτερικό έγιναν μεγάλες αναλήψεις, με πρόσχημα μεταξύ άλλων την ανθρωπιστική βοήθεια, οι οποίες απέβησαν μοιραίες για τη Λαϊκή Τράπεζα.

Υπενθυμίζουμε ότι, τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters το βράδυ της Δευτέρας, επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και τη Λευκωσία, ανέφερε ότι μεγάλα ποσά έφυγαν από κυπριακές τράπεζες πριν, αλλά και μετά το «όχι» των Κυπρίων βουλευτών στην αρχική πρόταση του Eurogroup, «χωρίς κανείς να ξέρει πόσα χρήματα έφυγαν και πού πήγαν».

Το τηλεγράφημα έκανε αναφορά στην απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στη Βρετανία και της τράπεζας Uniastrum στη Ρωσία, το 80% της οποίας ανήκει στην Τράπεζα Κύπρου. Στις τράπεζες αυτές δεν έχει επιβληθεί όριο στις αναλήψεις και στις συναλλαγές.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...