Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Τι λέει η ΙΚΕΑ για τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της

Τι λέει η ΙΚΕΑ για τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία Housemarket ΑΕ του ομίλου FOURLIS, που εκπροσωπεί την ΙΚΕΑ, σχετικά με την
κινητοποίηση των υπαλλήλων στο κατάστημα του Κηφισού.
Όπως σημειώνει η εταιρία, οι μειώσεις δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 8,5% και δεν υπερβαίνουν το 11% για κανέναν εργαζόμενο, ενώ όσα στελέχη υπέστησαν μειώσεις -κατά μέσο όρο 13%- τον Φεβρουάριο του 2012 εξαιρούνται από τις νέες διευθετήσεις.
«Απέναντι στη βαθύτερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μεταπολεμικά ο τόπος, οι εταιρίες του ομίλου FOURLIS έδειξαν μέχρι σήμερα μεγάλη ανθεκτικότητα. Όμως, η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης άγγιξε και τον δικό μας όμιλο, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν για πρώτη φορά ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά καταφέραμε να διατηρήσουμε και τις θέσεις εργασίας και μέχρι σήμερα τις αμοιβές στα ίδια επίπεδα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας» σημειώνει η εταιρία και συμπληρώνει:
«Δυστυχώς οι εξελίξεις ήταν και συνεχίζουν να είναι ραγδαίες. Ίσως δεν είναι γνωστό ότι οι περισσότερες κλαδικές συμβάσεις που μας αφορούν δεν έχουν πια ισχύ. Εμείς επιλέξαμε, σεβόμενοι τους δικούς μας ανθρώπους, να σχεδιάσουμε μια πολιτική αμοιβών κοινή για όλους τους εργαζομένους που μέχρι σήμερα αμείβονταν με κλαδική σύμβαση».
Παράλληλα, η Housemarket ΑΕ αναφέρει πως μερίμνησε ώστε να δοθεί κατώτατος μισθός για νέες προσλήψεις, 30% πάνω από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση, να μη γίνουν διαφοροποιήσεις στην αμοιβή των νέων κάτω των 25 ετών, να δοθεί στους χαμηλόμισθους για κάθε 5ετία εργασιακής εμπειρίας στην ειδικότητα τους διορθωτική αύξηση 5%, να μην επηρεαστούν όσες και όσοι θα συνταξιοδοτηθούν στα επόμενα 2 έτη, να μην μειωθεί το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012 και να διατηρηθούν όλα τα κοινωνικά βοηθήματα (επιδόματα μετακίνησης, φαγητού κλπ).

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...