Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δίωξη σε βάρος 37χρονης που κατηγορείται για... νεκροφιλία

Δίωξη σε βάρος 37χρονης που κατηγορείται για... νεκροφιλία

Για νεκροφιλία κατηγορείται μια 37χρονη γυναίκα από τη Σουηδία, στο διαμέρισμα της οποίας το Σεπτέμβριο εντοπίστηκαν έξι ανθρώπινα κρανία, άλλα
τμήματα ανθρώπινων νεκρών, φτυάρια και άλλα εργαλεία, καθώς και εγχειρίδια για το πως... να ανοίγεις έναν τάφο.
Η Αστυνομία κλήθηκε στο διαμέρισμα της Σουηδής, σε προάστιο του Γκέτεμποργκ, όταν ένας γείτονάς της κατήγγειλε πως άκουσε έναν πυροβολισμό.
Πέρα από τα ανθρώπινα κρανία, η Αστυνομία ανακάλυψε μια σπονδυλική στήλη κι έναν μεγάλο αριθμό διαφόρων ανθρωπίνων οστών, περιλαμβανομένων και μηριαίων. Η 37χρονη γυναίκα είχε τοποθετήσει αρκετά από τα οστά αυτά στο πάτωμα κατά τρόπο ώστε να σχηματίζεται μια ανθρώπινη μορφή.
Μάλιστα η γυναίκα κρατούσε ορισμένα από τα οστά στο ψυγείο και φέρεται να χρησιμοποιούσε άλλα για τη σεξουαλική της ικανοποίηση. Για το λόγο αυτό κατηγορείται για «μεταχείριση νεκρών με προσβλητικό και ανήθικο τρόπο».
Από την πλευρά της η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι αγόρασε τα οστά μέσω Διαδικτύου διότι την ενδιαφέρει η Ιστορία και η αρχαιολογία.
Αγνωστο, ωστόσο, παραμένει το πώς περιήλθαν στην κατοχή της τα ανθρώπινα υπολείμματα, τα οποία βάσει του ιατροδικαστικού ελέγχου έχουν ηλικία τουλάχιστον 45 ετών.
Στο διαμέρισμά της ωστόσο η Aστυνομία ανακάλυψε φτυάρια, σάκους για την μεταφορά ανθρώπινων σορών και οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να ανοίξει τάφους, καθώς και φωτογραφίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία, αλλά και φωτογραφίες από ένα νεκροτομείο.
Η γυναίκα είχε πουλήσει τρία ακόμα ανθρώπινα κρανία σε έναν άνδρα σε άλλη σουηδική πόλη το καλοκαίρι, αλλά ο αγοραστής δεν κατηγορείται για κάποιο αδίκημα.
Σε βάρος της 37χρονης ασκήθηκε δίωξη και η γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή έως και δύο ετών φυλάκισης και επιβολή χρηματικού προστίμου.
Σύμφωνα με το πόρισμα που εκδόθηκε μετά την εξέτασή της από ψυχίατρο, η γυναίκα νομικά δεν μπορεί να θεωρηθεί ψυχασθενής. Ηταν άνεργη και είχε ελάχιστες κοινωνικές επαφές.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...