Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ΑΕΛ-Φενέρμπαχτσε


Φωτογραφία αρχείου.


Λευκωσία: «Φρούριο» θα είναι απόψε το στάδιο ΓΣΠ όπου
θα διεξαχθεί ο αγώνας ΑΕΛ - Φενέρμπαχτσε για τους ομίλους του Europa League. Η Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό.

Επί ποδός, πάνω από 400 αστυνομικοί, οι οποίοι θα επανδρώνουν διάφορα σημεία στη Λευκωσία, περιλαμβανομένων των οδοφραγμάτων (κυρίως του Αγίου Δομετίου) απ’ όπου θα μεταφερθούν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε από τα κατεχόμενα.

Στο ΓΣΠ τοποθετήθηκαν διαχωριστικά κιγκλιδώματα ενώ έξω από το γήπεδο θα στηθούν αψίδες ελέγχου από τις οποίες θα περάσουν όλοι οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας, «η συνεργασία που υπάρχει με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών τόσο της ΑΕΛ, αλλά και της Φενέρμπαχτσε είναι υποδειγματική. Από πλευράς Φενέρμπαχτσε, μας έχουν αποσταλεί κατάλογοι με τα ονόματα όλων των φιλάθλων οι οποίοι θα παρευρεθούν. Έχει γίνει προεργασία, ούτως ώστε να μην περάσει οποιοσδήποτε φίλαθλος ο οποίος δεν είναι Τουρκοκύπριος, από τις κατεχόμενες περιοχές», εξήγησε.

Η μεταφορά των οπαδών της τουρκικής ομάδας, θα γίνει με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Θα μεταφερθούν στη βόρεια πλευρά του γηπέδου, όπου θα υπάρχει αποκλεισμένος χώρος για να τοποθετηθούν τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους οπαδούς και στη συνέχεια λίγο πιο γρήγορα από τους οπαδούς της ΑΕΛ θα περάσουν από αψίδες στις οποίες θα γίνονται έλεγχοι. Υπολογίζεται ότι οι περίπου 1.150 οπαδοί της Φενερμπαχτσε θα βρίσκονται στις κερκίδες του ΓΣΠ περίπου τρεις ώρες πριν από την έναρξη του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Απαγορεύονται επίσης φωτογραφικές μηχανές με φακό, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδύματα με πολιτικά σύμβολα.

Για λόγους ασφαλείας σύμφωνα με τις Αρχές θα τηρηθεί αυστηρά η είσοδος των φιλάθλων από τη θύρα που αναγράφεται το εισιτήριο τους.

Θα απαγορεύεται επίσης η στάθμευση οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, στον κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο παρά το ΓΣΠ και στο δρόμο που οδηγεί σε αυτόν.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...