Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Στη Θεσ/νίκη Παπούλιας και Σαμαράς για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Το πρωί της Παρασκευής φτάνουν στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι στις 11 το πρωί θα παραστούν στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη, που θα γίνει στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913» και «Γιορτή Σημαίας: Στα βήματα των ελευθερωτών». Στην τελετή εγκαινίων θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή. Στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που οργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Στις 10:45 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα μεταβεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, για τη Γιορτή της Σημαίας, και θα παραδώσει τη σημαία των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας στον επικεφαλής αξιωματικό του τμήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, για να ακολουθήσει η έπαρσή της στον Λευκό Πύργο.

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος τηςΕλληνικής  Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει επαφές με τις αρχές της πόλης και θα συνοδέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε όλες τις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό.

Την Παρασκευή θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για τις εορταστικές εκδηλώσεις.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...