Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

To νέο Seat Leon χωρίς τέλη κυκλοφορίαςΠαγκόσμια πρεμιέρα για το κοινό θα κάνει σε λίγες μέρες, στην έκθεση του Παρισιού, το νέο Leon. Κερδίζοντας επάξια την κεντρική θέση στο περίπτερο της Seat, η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου οικογενειακού μοντέλου θα κυκλοφορήσει αρχικά με 5θυρο αμάξωμα, ενώ σύντομα θα εμπλουτιστεί με το 3θυρο SC και το station wagon ST.

Πέρα από τη σύγχρονη εμφάνιση που εκπέμπει δυναμισμό και τους πλούσιους χώρους, το νέο Leon κρύβει στη «φαρέτρα» του και μία πλήρη και τεχνολογικά εξελιγμένη γκάμα κινητήρων. Ανάμεσά τους βρίσκονται βέβαια οι γνωστοί 1.2 και 1.4 TSI (ο πρώτος με ισχύ 86 και 105 PS και ο δεύτερος με 122 PS), αλλά και ο 1.8 απόδοσης 180 PS για την έκδοση FR.

Σε αρκετές αγορές – ανάμεσα σε αυτές και η ελληνική – σημαντικό μερίδιο των πωλήσεων του νέου Leon θα αποσπάσει η έκδοση Ecomotive. Διαθέτοντας σύστημα start/stop, ο 1.6 TDI (105 PS) καταναλώνει μόλις 3,8 lt/100 km και εκπέμπει 99 gr. CO2 για κάθε km. Αυτό σημαίνει ότι απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του από τα τέλη κυκλοφορίας! Θα υπάρχουν αρκετές ακόμη επιλογές στην πλευρά των πετρελαιοκινητήρων, ο 1.6 με 90 PS και ο 2λιτρος με 150 και 184 PS.
Ανάλογα με τον κινητήρα θα διατίθενται και συστήματα μετάδοσης, που περιλαμβάνουν 5τάχυτο και 6τάχυτο μηχανικό, 6τάχυτο και 7τάχυτο DSG.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...