Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: Αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό για το δημοσίευμα της «Hürriyet»

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψίφιος γυα την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Λευκωσία: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση με αφορμή δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet» για
συνομιλία του υποψηφίου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη με την Επίτροπο Επαφής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία. Χθες ο κ. Αναστασιάδης, χαρακτήρισε τις θέσεις που πρόταξε η εφημερίδα ψευδείς, προσθέτοντας ότι κάποιες από αυτές είναι δημόσια γνωστές, αλλά η πολιτική που εφαρμόζεται εάν εκλεγεί, θα βασίζεται στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και των πολιτικών αρχηγών.

Στο θέμα αναφέρθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε ότι στο δημοσίευμα δεν έγινε τίποτα άλλο, παρά η καταγραφή των γνωστών θέσεων του κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό, για αποκέντρωση εξουσιών και διευρυμένες συνομιλίες. Υποστήριξε επίσης ότι προκύπτουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας και δεν μπορούν να γίνουν πιστευτές οι πρόσκαιρες μεταλλάξεις του κ. Αναστασιάδη, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια αλλοπρόσαλλη, όπως είπε, πολιτική.

Αν έγιναν οι δηλώσεις όπως δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα, δεν είμαι ικανοποιημένος, ανέφερε ο ΓΓ του ΔΗΚΟ, Κυριάκος Κενεβέζος. Επεσήμανε ωστόσο, ότι η διάψευση από πλευράς Αναστασιάδη είναι αρκούντως διευκρινιστική και ξεκάθαρη, σημειώνοντας και τη δέσμευση Αναστασιάδη, ότι θα τηρηθούν όσα συμφωνηθούν με το ΔΗΚΟ, σε σχέση με το Κυπριακό. Όπως ανέφερε ο κ. Κενεβέζος, τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει το ΔΗΚΟ θα ληφθούν εντός Σεπτεμβρίου από την Κεντρική Επιτροπή. Αυτό που θα αποφασιστεί, επεσήμανε, είναι κατά πόσον η εξουσιοδότηση που έχει δοθεί για επαφές με τον ΔΗΣΥ έφερε αποτέλεσμα, ώστε να στηριχθεί η υποψηφιότητα Αναστασιάδη.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν υιοθετούμε αβασάνιστα δημοσιεύματα που έχουν σχέση με την τουρκική προπαγάνδα, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος. Πρόσθεσε ότι κάποιοι υπονομεύουν την προοπτική της εθνικής συνεννόησης, επενδύοντας διαχρονικά στην αντιπαράθεση, την πόλωση και τον διχασμό. Ο κ. Μητσόπουλος επεσήμανε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης είχε το πολιτικό θάρρος να διατυπώσει δημόσια κάποιες θέσεις, οι οποίες ωστόσο διαστρεβλώνονται συστηματικά από την κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ.

Στην προσπάθειά του να διαψεύσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, ο Νίκος Αναστασιάδης ουσιαστικά το επιβεβαίωσε, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε, παραδέχεται ότι έχει διατυπώσει δημόσια αυτές τις θέσεις, αλλά προσπαθεί να τις ακυρώσει, αναφέροντας ότι σημασία έχουν οι συλλογικές αποφάσεις, επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού έχει δεσμευθεί έναντι του ΔΗΚΟ, πάνω σε άλλες θέσεις.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...