Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς Ελλάδα και ΕΛΔΥΚ, εξέφρασε ο Δ.Ηλιάδης


Λευκωσία: Την βαθύτατη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα και την ΕΛΔΥΚ εξέφρασε τη
Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος παρέστη σήμερα το πρωί στην τελετή παράδοσης- παραλαβής της Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ, στο στρατόπεδο «Σταυριανάκου» στη Μαλούντα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Ηλιάδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής, αναφέρθηκε στην εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς την Ελλάδα και την ΕΛΔΥΚ, ένα επίλεκτο, όπως είπε τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και «παιδιά του ελληνικού λαού», που βρίσκονται εδώ «για να υπερασπιστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αξιοπρέπεια του λαού μας».

Συμπλήρωσε ότι «είναι στρατευμένοι μαζί μας στη μεγάλη υπόθεση της κυπριακής ελευθερίας για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, για μια πατρίδα ειρηνική που να προοδεύει μαζί με όλους τους πολίτες της».

Από μέρους του, ο πρέσβης της Ελλάδας, Βασίλειου Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στην Κύπρο, και επανέλαβε το μήνυμα της «πλήρους συμπαράστασης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, στον αγώνα της για τον τερματισμό της κατοχής, την απελευθέρωση της και την επανένωση της».

Προστίθεται ότι, αφού χαιρέτισε τη Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, επανέλαβε την αποφασιστικότητα στον ρόλο και στην αποστολή της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα Διοίκηση της Ελληνική Δύναμης Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι είναι σταθερή η θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας ότι ο ρόλος της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, όπως και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος, αποσκοπεί στην ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα, φιλία και συνεργασία στην περιοχή , ιδιαίτερα την περίοδο αυτής της ρευστότητας και ανησυχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο συνταγματάρχης Συμεών Κεβετζίδης, αποχωρήσας διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος με απόφαση της ιεραρχίας, παραδίδει τη Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και μετατίθεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, δήλωσε ότι «μετά από δυο χρόνια που είχα την τιμή να υπηρετώ την ΕΛΔΥΚ, το πιο έντονο συναίσθημα που με διακατέχει είναι η υπερηφάνεια».

Πρόσθεσε ότι νιώθει υπερήφανος γιατί διοίκησε το καλύτερο συγκρότημα του Ελληνικού Στρατού, με εξαιρετικό προσωπικό, γιατί η ΕΛΔΥΚ συνεχίζει να αποτελεί αξιόλογη δύναμη αποτροπής και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος ευχήθηκε με τη σειρά του υγεία προσωπική και οικογενειακή και κάθε επιτυχία στα καθήκοντα του νέου Διοικητή της ΕΛΔΥΚ.

Ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχης Γιώργος Κουρής, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά του έχοντας επίγνωση των καιρών αλλά και των υποχρεώσεων και ευθυνών.

Συμπλήρωσε ότι δύο θα είναι οι βασικές του επιδιώξεις, η επαύξηση της ετοιμότητας της ΕΛΔΥΚ και η ισχυροποίηση των ήδη σθεναρών δεσμών μεταξύ της δύναμης και του Κυπριακού Ελληνισμού.

«Αισιοδοξώ ότι με τη βοήθεια του Θεού, της κυπριακής κοινωνίας, της κυπριακής Κυβέρνησης και των προϊσταμένων μου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της Δύναμης», κατέληξε.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...