Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο... Παστίτσιος, ήρθε και ο... Παρίσιος


Οι αντιδράσεις εκατοντάδων πολιτών οδήγησαν την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ίχνη του
27χρονου που ήταν ο διαχειριστής του προφίλ «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ/ELDER PASTITSIOS» στο Facebook, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στα Ψαχνά Ευβοίας.

Ο δημιουργός της σελίδας που κατηγορείται ότι ειρωνευόταν το γέροντα Παϊσιο είχε βρεθεί στο στόχαστρο κληρικών, απλών θρησκευόμενων πολιτών αλλά και της Χρυσής Αυγής! Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο. Ενδεικτικά αναφέρονται αναρτήσεις όπως «Γέρων Παστίτσιος ο Πατσαφαρίτης», «το νέο θαύμα-τρολιά του Γέροντα στις Σέρρες», καθώς και πολλές προκλητικές και ανάρμοστες φωτογραφίες», έγραφε στην ερώτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου», έκλεινε την ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης ο Χ.Παππάς.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή της σελίδας και το πρωί της Παρασκευής ομάδα αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνα στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop και συνέλαβαν το νεαρό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για απολογία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νέο γκρουπ στο Facebook το οποίο σατιρίζει τον Γέροντα Παΐσιο
Άμεση ήταν η αντίδραση μετά τη σύλληψη του 27χρονου που κατηγορείται ότι εξύβρισε τα θεία. Πώς; Μια άλλη σατιρική ιστοσελίδα στο Facebook, με το όνομα «Γέροντας Παρίσιος», έκανε την εμφάνισή της.

Η συγκεκριμένη ιδτοσελίδα -όπως και η προηγούμενη- έχει διάφορες φωτογραφίες με τα λεγόμενα του γέροντα σχολιασμένα και εδώ με τον ίδιο ιδιαίτερο τρόπο.

Το συγκεκριμένο γκρουπ, σε αντίθεση με το προηγούμενο που έμοιαζε με διαφήμιση ιταλικού εστιατορίου, με σήμα τον Πύργο του Άιφελ έχει βασίσει την διακωμώδησή του στο Παρίσι.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...