Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Κύπρος: Εγκαταλελειμμένες πισίνες-εστίες κουνουπιών, προειδοποιούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

Περίπου 570 δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές βρίσκονται υπό τη εποπτεία των Υγειονομικών Υπηρεσιών (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Προβλήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά ώστε να τίθεται σε κίνδυνο η
δημόσια υγεία, εντοπίζονται σε δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την εποπτεία των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Ένα σοβαρό, ωστόσο, πρόβλημα που καταγράφεται φέτος, όπως ανέφερε στον «Φ» ο αναπληρωτής προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, Χρίστος Χρίστου, είναι ο εντοπισμός αρκετών εγκαταλελειμμένων πισίνων από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι λόγω οικονομικής κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό, ή πισίνων σε κτηριακά συγκροτήματα που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Το πρόβλημα που δημιουργείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, είναι ότι δημιουργούνται τεράστιες εστίες κουνουπιών με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες και παρενέργειες.

Πέραν αυτού, άλλα προβλήματα που εντοπίζονται είναι η μη κατάλληλη ενημέρωση του αρχείου που βάσει της νομοθεσίας οφείλουν να τηρούν οι ιδιοκτήτες των κολυμβητικών δεξαμενών.

Υπό την εποπτεία των Υγειονομικών Υπηρεσιών, βρίσκονται συνολικά 570 δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές, ενώ όσες βρίσκονται στα δημοτικά όρια των δήμων, την αρμοδιότητα έχουν οι υγειονομικές υπηρεσίες των δήμων.

Μια σημαντική παράμετρο που τονίζει ο κ. Χρίστου και η οποία αποτελεί παράλληλα σοβαρή σύσταση προς το κοινό, είναι να αποφεύγει τις κολυμβητικές δεξαμενές που δεν έχουν αναρτημένη σε περίοπτη θέση την άδεια λειτουργίας τους, κάτι που επίσης προνοείται στην υφιστάμενη νομοθεσία.



philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...