Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τι λέει η ΔΕΗ για το πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Λέσβου




Στο σκοτάδι έμεινε για μία ολόκληρη νύχτα η Λέσβος. Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης το νησί δεν είχε φως, έπειτα από μπλακ άουτ που σημειώθηκε. 


Η ΔΕΗ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση επισημαίνοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή, λόγω ισχυρού βραχυκυκλώματος στον υποσταθμό μέσης τάσης 20 KV που σημειώθηκε αργά το βράδυ της 24/07/2012, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας) στη νήσο Λέσβο.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε βλάβη σε δύο από τις κύριες Μονάδες του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ Λέσβου).

        
«Ολόκληρο το προσωπικό του ΑΣΠ Λέσβου κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή για την πλήρη αντιμετώπιση των βλαβών και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κατάφερε να επαναθέσει σε λειτουργία τη μία από τις δύο Μονάδες, ενώ σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η δεύτερη εξ΄αυτών.

        
Ως εκ τούτου από σήμερα ομαλοποιείται σταδιακά η ασφαλής τροφοδότηση με ηλεκτρική ενέργεια της νήσου από τον ΑΣΠ Λέσβου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και καταλήγει « παράλληλα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας εφοδιασμού της νήσου, η ΔΕΗ ξεκίνησε ήδη από χθες τις διαδικασίες αποστολής με πλοίο από την Κρήτη συστοιχίας ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες) – συνολικής ισχύος 10 MW – που θα εγκατασταθούν εντός των αμέσως προσεχών ημερών στη Λέσβο, προκειμένου να λειτουργούν ως εφεδρείες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...