Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Για «κακόβουλα δημοσιεύματα» κάνει λόγο ο Πάγκαλος

Για «κακόβουλα δημοσιεύματα» κάνει λόγο ο Πάγκαλος
Απάντηση σε όσα είδαν το φως σχετικά με την δήλωση ««πόθεν έσχες» που υπέβαλλε, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας λόγο για «ακατανόμαστες ακριτομύθιες ανευθυνουπεύθυνων»....



Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά του γ’ αντιπροέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων κ. Ευ. Αργύρη.

Συγκεκριμένα με δήλωσή του κάνει λόγο για «κακόβουλα δημοσιεύματα», τα οποία ωστόσο, όπως διευκρινίζει, «προκλήθηκαν από ακατανόμαστες ακριτομυθίες ανευθυνουπευθύνων», βάσει των οποίων στην δήλωση «πόθεν έσχες» του 2009 «δεν καταγράφονται ως τραπεζικές καταθέσεις ποσά ύψους 449.000 ευρώ που προέρχονταν από την εκποίηση δυο ακινήτων» (από κληρονομιά).

Σύμφωνα με την δήλωση του , ο ίδιος εμφανίζεται να εκποίησε ένα οικόπεδο 845 τ.μ. με κτίσμα 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα έναντι 348.916 ευρώ και τρία διαμερίσματα στην Εύβοια έναντι 100.000 ευρώ, ενώ τα εν λόγω ποσά δεν εμφανίζονται στα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Μάλιστα ο κ. Αργύρης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά και σχολίασε ότι «ακόμα και κάτω από το μαξιλάρι του να έχει βάλει κάποιος χρήματα, οφείλει να το δηλώσει».
Ο Θόδωρος Πάγκαλος επισημαίνει ότι από το ποσόν των 449.000 ευρώ που απεκόμισε από την εκποίηση των ακινήτων του, την ίδια περίοδο είχαν καταβληθεί σε μετρητά:

1. Για φόρους κληρονομίας προς την Α’ ΔΟΥ Αθηνών 226.638 ευρώ

2. Για επιμεριστικό φόρο πώλησης ακινήτων 34.188 ευρώ

3. Για εξόφληση οφειλών προς το Ταμείο Νομικών 71.241 ευρώ

4. Για φόρο εισοδήματος 20.349 ευρώ

5. Καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα 68.000 ευρώ

Και όπως υπογραμμίζει στην δήλωσή του «συνολικά κατεβλήθησαν αμέσως σε μετρητά 420.417 ευρώ».
Ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης καταλήγει με δηκτικό πνεύμα: «Υποχρέωση παροχής τέτοιων πληροφοριών δεν υπάρχει βέβαια στο νόμο περί πόθεν έσχες. Αντίθετα υπάρχουν άλλες διατάξεις που υποχρεώνουν να σεβόμαστε την αλήθεια και προστατεύουν την αξιοπρέπεια των πολιτών. Αυτό ας το έχουν όλοι υπόψη τους».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...