Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ούτε το κρύο σκιάζει τον «θερμό» ΠΑΟΚ

Ούτε το κρύο σκιάζει τον «θερμό» ΠΑΟΚ

Της Βαρβάρας Φανίδη:
Το μη χείρων βέλτιστων πήρε ο ΠΑΟΚ στον Καζάν. Ο «δικέφαλος του βορρά» ήρθε
ισοπαλία με 2-2 με τη Ρούμπιν και πήρε το δεύτερο βαθμό στον όμιλο του στο Europa League. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν την αντεπίθεση των Καζάκων, αλλά στο τέλος μίλησε η ελληνική ψυχή.
Οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη στο τέλος, αλλά ο Ίβιτς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Πλέον το σύνολο του Μπόλονι θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, μία ομάδα που δεν τρομάζει καθόλου, και θα πάει για το πρώτο τρίποντο.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, αλλά τόσο ο «δικέφαλος του βορρά» αλλά και η Ρούμπιν δε είχαν καλά πατήματα. Το θέαμα ήταν κακό και τα λάθη ήταν πολλά, ένα γεγονός που ευνοούσε τον ΠΑΟΚ.
Με το που πέρασαν τα πρώτα 10 λεπτά, ο Νέλσον Βαλντέζ έκανε την πρώτη φάση για την ομάδα του Καζάν. Ο Βραζιλιάνος στράικερ επιχείρησε γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πήγε άουτ
Οι παίκτες του Μπόλονι δεν είχαν φανεί καθόλου επιθετικά. Κάτι που έμοιζε λογικό, αφού το παιχνίδι του θα βασιζόταν στις αντεπιθέσεις.
Στο 15΄ο Κασάεβ παραλίγο να κάνει τη ζημιά για τους Θεσσαλονικείς. Ο Ρώσος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας, αλλά οπ Κρέσιτς ήταν πανταχού παρόν και αποσόβησε το κίνδυνο.
Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά ενεργητικοί, καθώς στο 20’  ο Βαλντέζ επιχείρησε μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
Αθανασιάδης και 1-0
Παρά η πίεση άνηκε στην Ρουμπίν, το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ. Στο 23’ ο Γεωργιάδης «όργωσε» την δεξιά πλευρά και έστρωσε ιδανικά στον Αθανασιάδη, ο οποίος δε λάθεψε και με πλασέ νίκησε τον Ριζίκοβ και άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.
Παραλίγο στο 29’ οι Ρώσοι να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Βαλντέζ επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Κοντρέρας ακολούθησε τη φάση και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ, προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα, αλλά η άμυνα του κατάφερνε να βγάλει τα… «κάστανα» από τη φωτιά.
Ο «δικέφαλος του βορρά» έφτασε ακόμα και στο 2-0. Στο 36΄ο  Αθανασιάδης βρήκε «τρύπα» την άμυνα της Ρούμπιν, αλλά ο Ριζίκοφ  έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Οι Καζάκοι κέρδισαν φάουλ στο 39’ με τον Καρατενίζ, αλλά ο Κρέσιτς δεν ανησύχησε, καθώς έλεγχε την πορεία της μπάλας, η οποία πέρασε άουτ.
Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά Μαλεζάς, Κοντρέρας και Λίνο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωχναν του κινδύνους προς την εστία του ΠΑΟΚ.
Όμως όταν χρειαζόταν, ο Κρέσιτς ήταν πανατχού παρών, καθώς ο Κασάεβ βρήκε ελεύθερο χώρο και σούταρε άμεσα, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν αρκετά ψύχραιμος.
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Λίνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βιεϊρίνια έκανε κεφαλιά πάσα για τον Αθανασιάδη, όμως η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στον Έλληνα επιθετικό.
Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να κρατά την τύχη στα χέρια του, ύστερα από το γκολ του Αθανασιάδη.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ρούμπιν να πλησιάζει στην ισοφάριση. Στο 47’ ο Κασάεβ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς «τράνταξε» το δοκάρι του Κρέσιτς.
Τα λάθη έφεραν την ισοφάριση
Όμως το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο 52΄ ο Μαλεζάς δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα από τη μεγάλη περιοχή και ο Νάτσο με σουτ έφερε το ματς στα ίσα.
Στο 55΄ο Μπόλονι, σε μια περίεργη, ενέργεια έβγαλε τον πολύ καλό Κοντρέρας και έβαλε τον Μπρούνο Τσιρίλο, πραγματοποιώντας αρκετά νωρίς δύο αλλαγές, καθώς νωρίτερα είχε μπει ο Μπαλάφας στη θέση του Αρίας.
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο Χιλιανός στόπερ είχε ενοχλήσεις στην μέση και στα πλευρά, ενώ ο Αρίας είχε προβλήματα στον δικέφαλο. Έτσι οι δύο αλλαγές που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν αναγκαστικές.
Ο ΠΑΟΚ είχε ρόλο αμυντικό και σε αρκετές φορές πήγε να το πληρώσει. Όμως στο 61’ ο Βιεϊρίνια βγήκε στην αντεπίθεση, όμως έκανε το κάτι παραπάνω και έχασε την μπάλα εκτός περιοχής. Ο Πορτογάλος άσσος ήταν εκτός αγώνα και δεν είχε βοηθήσει καθόλου την ομάδα στον δημιουργικό τομέα.
Όμως η Ρούμπιν συνέχισε την πίεση στην εστία των Θεσσαλονικέων. Ο Καραντενίζ ήταν ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος, καθώς σε δύο διαδοχικές φάσεις απείλησε τον Κρέσιτς.
Έκανε την ανατροπή η Ρούμπιν
Όμως αυτό που απευχόταν ο ΠΑΟΚ ήρθε. Στο 65΄η Ρούμπιν κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να πάρει το προβάδισμα με 2-1 με τον Ντιαντιού.
Η άμυνα δεν κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο, καθώς ο Κρέσιτς εξουδέτερωσε αρχικά το πρώτο σουτ που επιχείρησε ο Κουζμίν, αλλά ο Ντιαντιού πήρε την ασίστ, δε λάθεψε μπροστά σε4 κενή εστία και έτσι ολοκλήρωσε με τον ιδανικό τρόπο την αντεπίθεση διαρκείας της Ρούμπιν από το ξεκίνημα του ημιχρόνου.
Στο 71’ ο Βιεϊρίνια πήγε να κάνει το 2-2. Ο Πορτογάλος άσσος, από τη σέντρα του Λίνο, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να την βρει. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος.
Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι συνέχιζαν την πίεση, καθώς ήθελαν να … «καθαρίσουν» το ματς. Ο Βαλντέζ έκανε μία κεφαλιά, αλλά ο Κρέσιτς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.
Στα  εναπομείναντα 20 λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγει στην επίθεση, ώστε να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Για να το πετύχει αυτό ο Μπόλονι έβαλε τον ίβιτς στη θέση του Λαζάρ, ο οποίος έχει το «φονικό ένστικτο».
Όμως από το 73’ και μετά ο ρυθμός είχε πέσει, με τους Ρώσους να κυκλοφορούν την μπάλα αρκετά ήρεμοι, καθώς είχε το προβάδισμα και απαλλαγμένοι από άγχος,
Παρόλα αυτά ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 77′ ο Βιεϊρίνια βγήκε μόνος του εντός περιοχής, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό. Στην επόμενη φάση  Αθανασιάδης προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας και να την στείλει στα δίχτυα, αλλά δυστυχώς δεν βρήκε τον στόχο.
Φωτάκης ο… «λυτρωτής»
Όμως ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 80’ ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Ίβιτς, ο Ετό βγήκε από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα και ο Φωτάκης αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Αυτή ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη του ματς, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που έκαναν. Ήταν χαρακτηριστικό πως σε 4 ευκαιρίες, η ομάδα του Μπόλονι είχε 2 γκολ.
Όμως οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν κάτω και πήγαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Στο 83′ ο Γεωργιάδης βρήκε στην αντεπίθεση τον Ίβιτς, ο Σέρβος έκανε το σουτ, αλλά ο Ριζίκοβ μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια.
Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ βγήκε για μια ακόμα φορά στην αντεπίθεση, αλλά η πάσα του Γεωργιάδη στον Ίβιτς ήταν λίγο πιο δυνατή απ’ όσο έπρεπε. Όμως στην επόμενη φάση ο Νομπόα πήγε να κάνει τη «ζημιά» αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ένα λεπτό πριν από το τέλος του 90λεπτου ο Καραντενίζ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-2 για τη Ρούμπιν. Όμως το σουτ που έκανε κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοβ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοβ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεβ (91’ Μπιστρόφ), Καραντενίζ, Βαλντέζ (77’ Ριαζάντσεβ), Ντιαντιούν
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας (55’ Τσιρίλο), Λίνο, Έτο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ (72’ Ίβιτς), Αρίας (51’ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...