Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδανική «αυτόχειρας» η ΑΕΚ

Ιδανική «αυτόχειρας» η ΑΕΚ

Της Βαρβάρας Φανίδη:
Μέσα σε 5 λεπτά η ΑΕΚ κατάφερε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι. Η Ένωση
γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη  Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ και πλέον το έργο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι αρκετά δύσκολο.
Μέχρι το 86’ οι κιτρινόμαυροι κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, καθώς είχε το προβάδισμα με 1-0. Όμως η κούραση από τη μία και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα κρίσιμα τελευταία λεπτά κατάφερε να απολέσει μια σχεδόν σίγουρη νίκη. ήταν χαρακτηριστικό πως η Στουρμ φάνηκε από το 75′ και μετά, αλλά τη συνέχεια δεν μπορούσε να την προβλέψει κανείς.
Η αποβολή του Δέλλα στο 53′ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη ροή του ματς, καθώς από αυτό το χρονικό σημείο η ΑΕΚ είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν δημιουργούσε φάσεις. Πλέον τα παιχνίδι με την Λοκομοτιβ Μόσχας θα παίξουν σημαντικό ρόλο, εάν θέλει να έχει ελπίδες για κάτι καλύτερο.
Αρκετά δυνατά ξεκίνησε η ΑΕΚ την αναμέτρηση κόντρα στην Στουρμ Γκρατς, καθώς ήθελε από νωρίς να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ύστερα από τις δύο ήττες που είχε από Άντερλεχτ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.
Στο 6′ η  ΑΕΚ έχασε απίστευτη με τον Μπέλεκ . Ο επιθετικός της Ένωσης ήταν μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα της Στουρμ μετά από τραγικό λάθος του αμυντικού, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκούνγιονσεν, ύστερα από πάσα του Λεονάρντο, πήγε να ανοίξει το σκορ αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και το εξουδετέρωσε ο Τσάρβινα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η εικόνα της ΑΕΚ ήταν πολύ καλή. Οι παίκτες του Χιμένεθ έφτασαν δύο φορές κοντά στο 1-0, χωρίς όμως να καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα των Αυστριακών.
Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τους παίκτες της Στούρμ να αμύνονται, καθώς είχαν εντελώς παθητικό ρόλο.
Ύστερα από ένα αρκετά δυνατό δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε. Όμως στο 17’ ο Λεονάρντο έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Γκερέιρο, εκείνος έκανε το κοντρόλ και το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως δεν ήταν πολύ δυνατό και μπλόκαρε ο Τσάβλινα.
Η πρώτη καλή φάση για τους Αυστριακούς ήρθε στο 25’. Ο Βολφ πέρασε τον Λαγό και μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από τα δεξιά, αλλά τελικά η άμυνα της ελληνικής ομάδας κατάφερε να απομακρύνει το γύρισμά του.
Παρά την υπεροχή τους, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά κενά της Στουρμ Γκρατς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μισάωρο του ματς να είναι στο 0-0.
Στο 31’ο Λεονάρντο, γύρισε τη μπάλα για τον Χοσέ Κάρλος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του Ισπανού κόντραρε σε σώματα και έτσι χάθηκε ακόμα μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Το ματς δεν είχε φάσεις για περίπου 20 λεπτά, ωστόσο ήταν εμφανές πως η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που κυνηγούσε το γκολ, καθώς έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Αυστριακούς, αντιμετώπιζε ωστόσο πρόβλημα στη μεταφορά της μπάλας στα καρέ των Αυστριακών στα τελευταία λεπτά.
Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ να είναι σαφώς καλύτερη από την Στουρμ, αλλά μνα μην μπορεί να σκοράρει και έτσι στο ΟΑΚΑ έμεινε το 0-0.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0. Ο Λεονάρντο βγήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά  ο Τσάβλινα έπεσε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε.
Ότι δεν έκανε ο Λεονάρντο λίγα λεπτά αργότερα, το έκανε ο Χοσέ Κάρλος στο 50’ . Στην αντεπίθεση ο Βραζιλιάνος άσσος βρήκε το Ισπανό και σε κενή εστία έκανε το 1-0 και «έβαλε» φωτιά στο ΟΑΚΑ.
Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενε η «Ένωση». Ο Δέλλας, μόλις δύο λεπτά από το προβάδισμα, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από την… «γκάφα» που έκανε για να μαζέψει την μπάλα και έτσι έμεινε με 10 παίκτες από το πουθενά.
Μάλιστα την πρώτη κάρτα την είδε στο 49’ και μέσα σε τέσσερα λεπτά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να γίνονται πιο επιθετικοί. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Χιμένεθ ήθελε να βελτιώσει το κέντρο, βάζοντας τον Κλωναρίδη.
Το γκολ της ΑΕΚ η ΟΥΕΦΑ το χρέωσε τελικά στον Στάντφεστ (αυτογκόλ), ο οποίος προσπάθησε να διώξε με κεφαλιά το πλασέ του Κάρλος αλλά τελικά κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο βάθος της εστίας του.
Ο Χιμένεθ, παρόλα αυτά ξάφνιασε αρκετά, καθώς έβγαλε τον Λεονάρντο, ο οποίος είχε θετική παρουσία, και έβαλε το νεαρό μέσο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο του δικεφάλου που άρχισαν τια αποδοκιμασίες.
Με αυτό το σχήμα, ο Ισπανός τεχνικός έβαλε τον Μπέλεκ στον άξονα και ο Γκούντιονσεν πήγε στα αριστερά. Από την ώρα που η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες δεν είχε δημιουργήσει καμία φάση, αλλά το παρήγορο ήταν πως δεν υπήρχε πίεση και από την Στούρμ.
Ύστερα από αρκετή ώρα οι Αυστριακοί έκαναν δημιούργησαν φάση. Στο 75′ Στάντφεστ έκανε το πλασέ αλλά δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Αραμπατζή. Η Στουρμ Γκρατς στα τελευταία λεπτά ήταν αυτή που έβγαινε στην επίθεση.
Στο 77΄η  Μπούκβα έκανε επικίνδυνο γύρισμα, αλλά  ο Αραμπατζής καθάρισε τη φάση. Τρία λεπτά αργότερα έγινε η πρώτη κλασική φάση για τους φιλοξενούμενους.
Ο Κλωναρίδης έκανε το λάθος και η μπάλα έφτασε στον Χάας, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Ήταν χαρακτηριστικό πως οι Αυστριακοί είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά η ΑΕΚ αν και έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Αυτός ήταν ο λόγος που το πλήρωσε.
Στο 87’ ο Μπούργκσταλερ «έπιασε» στον… ύπνο την άμυνα της Ένωσης και έτσι έκανε το 1-1. Ο Σάβιτς έβγαλε μπαλιά για τον Στάντφεντ, αυτός έκοψε λίγο πιο μπροστά από το ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο επιθετικό της Στουρμ και εκείνος με δεξί ψύχραιμο πλασέ νίκησε εύκολα τον Αραμπατζή..
Το γκολ ήρθε σε κρίσιμο χρονικά σημείο του παιχνιδιού, καθώς έμειναν μόλις 3 λεπτά, (χωρίς τις καθυστερήσεις) για τη λήξη.
Όμως η «ψυχρολουσία» δεν άργησε να έρθει. Στο 91’ ο Σάμπιτς έβγαλε ασίστ για τον Χάας, εκείνος βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, και με δυνατό αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αραμπατζή.
AEK (Mανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Γκερέιρο (55’ Μπουγκαίδης), Μπέλεκ (76’ Λυμπερόπουλος), Λεονάρντο (67’ Κλωναρίδης), Κάρλος, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν.
Στουρμ Γκρατς(Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα. Πόπκατζε, Βέμπερ, Σάμπις, Ντούντιτς, Μπεργκστέλερ, Καινζ (72’ Χάαζ), Στάντφεστ, Πόντουλ, Στραντλ (56’ Ζόιμελ), Βολφ (40’ Μπούκβα).

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...