Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ απέναντι στην Άννα Διαμαντοπούλου, προϊδεάζει για σκληρό «αντάρτικο»

Η ΠΑΣΠ ΑΕΙ απέναντι στην Άννα Διαμαντοπούλου, προϊδεάζει για σκληρό «αντάρτικο»

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ ΑΕΙ, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, τάσσεται
απέναντι στο Νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου και προϊδεάζει για μαζική της συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ακολουθεί το κείμενο:
Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, δόθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, παρά τις δεδηλωμένες διαφωνίες του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας για την άποψη των πανεπιστημίων εξαντλήθηκε σε μερικές τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, που μόνο μικροπολιτικές με σκοπό των περιορισμών των αντιδράσεων, μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού το πνεύμα του νομοσχεδίου δεν αλλάζει.
Παράλληλα η επιστημονική επιτροπή της Βουλής που εξέτασε το νομοσχέδιο, εντοπίζει πλήθος αντισυνταγματικών διατάξεων που καταστρατηγούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αποδομούν το δωρεάν χαρακτήρα των σπουδών μας.
Ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας για κατάργηση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, καθώς και κατάλυση της Δημοκρατίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Εφόσον η Υπουργός αγνοεί τα αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, είναι και αποκλειστική υπεύθυνη για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημααπό τις δυνάμεις που αγωνίζονται για διεύρυνση της δημοκρατίας στα ΑΕΙ και για γενναία αύξηση της χρηματοδότησής τους ώστε να αποκτήσουν αξία τα πτυχία μας.
Λέτε να δούμε το ΠΑΣΟΚ να διαγράφει τα παιδιά του; Μια σκοτούρα που την είχαν και οι ΠΑΣΠίτες εάν τους διαγράψει αυτό το ΠΑΣΟΚ…\

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...