Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» πανευρωπαϊκά…




Οι τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Ευρώπη και η αδράνεια σύσσωμων των πολιτικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη για επίλυση θεμάτων ανεργίας, παιδείας και υγείας στέλνουν πληθώρα «αγανακτισμένων» Ευρωπαίων στους δρόμους, χωρίς κομματικές σημαίες και «παπαγάλους» ιδεολογιών. Σε ειρηνικές εκδηλώσεις που αναμένονται να έχουν μουσική, συνθήματα και τυμπανισμούς κατσαρολών.  Στο «European Revolution» θα συμμετέχουν δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν ανεβάσει αντίστοιχη ενημέρωση στο facebook. Συγκεκριμένα απόψε στις Κεντρικές Πλατείες και στις 6 το βράδυ συναντιούνται οι πολίτες σε  Αλμυρό, Άρτα, Αθήνα, Βόλο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κατερίνη, Λάρισα, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα και Σαλαμίνα. Αλλά και η Κύπρος συμμετέχει ενεργά με συγκεντρώσει σε Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο. Στην Αγγλία οι πολίτες θα συγκεντρωθούν στο Άμπερντην, στο Εδιμβούργο, στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Συμμετοχή έχουν εκδηλώσει χρήστες του facebook σε Αυστρία (2 πόλεις), Βέλγιο (Βρυξέλλες), Γερμανία (10 πόλεις), Ελβετία (Λοζάνη), Ιρλανδία (Δουβλίνο), Ισλανδία (Ρέκεβικ), Ιταλία (6 πόλεις), Κροατία (Ζάγκρεμπ), Νορβηγία (2 πόλεις), Ολλανδία (2 πόλεις), Ουγγαρία (2 πόλεις), Πορτογαλία (Λισαβόνα), Ρουμανία (3 πόλεις), Σερβία (Βελιγράδι), Σλοβακία (Μπρατισλάβα), Τσεχία (Πράγα), Φινλανδία (3 πόλεις). Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει στην Γαλλία, όπου έχουν πολίτες θέλουν να καταλάβουν πάνω από 30 πλατείες (Χάρτης). 

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά Πανεπιστήμια σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία έχουν ακυρώσει προγραμματισμένες βραδινές εκπαιδευτικές, μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προκειμένου καλεσμένοι και επισκέπτες να μεταβούν στις εκδηλώσεις των Πλατειών.  
 Περισσότερες πληροφορίες και επιπλέον χώρες και πόλεις στο facebook με αναζήτηση στις εκδηλώσεις Real Democracy, European Revolution και EuroRevolution ή εδώ.

http://tvnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...