Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα η Λευκωσία



Λευκωσία: Ο Δήμος Λευκωσίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου στις 23 Ιουλίου 2009, προτίθεται να υποβάλει
υποψηφιότητα στο διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το έτος 2017 και προς το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες προετοιμασίας της πρότασης της Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΑΡΤος. 

Όπως αναφέρεται «οι πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης μπορούν να προσφέρουν τεράστια οφέλη σε μια πόλη από πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική άποψη, κατά τη διάρκεια του ίδιου του έτους και μετά. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για αναζωογόνηση των πόλεων, για την αλλαγή της εικόνας τους και για να γίνουν καλύτερα γνωστές σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού. 

Η μελέτη Ρalmer που πραγματοποιήθηκε από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα στις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 1995-2004 δείχνει ότι το 80% των ατόμων που ήταν επιφορτισμένα με την εκδήλωση και τα οποία απάντησαν στη μελέτη πιστεύουν ότι πρόκειται για την πλέον επωφελή πολιτιστική εκδήλωση για τις πόλεις και ότι προωθεί την ανάπτυξη τους». 

Η Κύπρος θα μοιραστεί τον τίτλο με μια πόλη της Δανίας, η οποία θα ανακηρυχτεί, όπως και η πόλη της Κύπρου περί τα τέλη του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...