Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιείται στην Ευρώπη



Η εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών έχει
τίτλο «Ένα στα πέντε», που δείχνει εύγλωττα την τραγική αναλογία των παιδιών-θυμάτων στην ήπειρο.
«Στην Ευρώπη, ένα παιδί στα πέντε είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης», δήλωσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μοντ ντε Μποέρ Μπουκίτσιο, κατά την διάρκεια παρουσίασης της εκστρατείας στην Ρώμη.
«Κάθε ημέρα, τα παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, συχνά από ανθρώπους που εμπιστεύονται: τους γονείς, τους δασκάλους ή από άλλες μορφές εξουσίας» σημείωσε.
Στόχος της εκστρατείας είναι να διδάξει στα παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών τα δικαιώματά τους, πώς να καθορίζουν τα όριά τους και να καταγγέλλουν την κακοποίηση. Η εκστρατεία περιλαμβάνει μία σειρά τηλεοπτικών σποτ, ένα παιδικό βιβλίο, αφίσες και μία ιστοσελίδα.
Στο τηλεοπτικό σποτ με κινούμενα σχέδια, βλέπουμε ένα μεγάλο χέρι να χαϊδεύει το κεφάλι ενός παιδιού, το οποίο όμως αντιδρά με οργή όταν το χέρι προσπαθεί να το αγγίξει κάτω από τα εσώρουχά του. Ο στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά τον κανόνα: «Εμείς δεν αγγίζουμε εδώ».
Η νέα εκστρατεία ξεκινάει την ώρα που το ζήτημα της κακοποίησης ανηλίκων έχει βρεθεί στο προσκήνιο μετά από τις αποκαλύψεις των σκανδάλων παιδεραστίας που αφορούν καθολικούς ιερείς.
«Δεν θέλουμε να στιγματίσουμε την Καθολική Εκκλησία αλλά είναι αλήθεια ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα», πρόσθεσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.




newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...