Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΘΙΣΕ Η... ΚΙΤΡΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΤΟΥΛΙΠΑ


Με σκόρερ τους Ολλανδούς Χόφλαντ και Λίνσεν, και τον Όπερ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ΑΕΚ πήρε με
3-0 το Λαρνακιώτικο ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά αλλά η αποβολή του Αργκουέγιο στο 21’ και το γκολ στην εξέλιξη της φάσης από τον Χόφλαντ, τους… έκοψε τα φτερά. Η συνέχεια ανήκε εξ΄ολοκλήρου στην ΑΕΚ που πέτυχε άλλα δυο γκολ και πήρε μια νίκη που αποδείχθηκε εύκολη.
Όσα έγιναν από το 21’ μέχρι το 24’ άλλαξαν τον ρου του σημερινού αγώνα. Ο Όπερ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αργκουέγιο, ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης τον ανέτρεψε καθαρά και αποβλήθηκε και με την εκτέλεση του φάουλ ήρθε και το γκολ. Ο Χόφλαντ σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι από απευθείας κτύπημα και έβαλε μπροστά την ομάδα του. Πάντως, μέχρι εκείνο το σημείο η Ανόρθωση έδειξε να «πατά» καλύτερα καθώς ήταν πιο επιθετική ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 20’ με το ψαλιδάκι του Καφού να βρίσκει εμπόδιο τον Χόφλαντ, που ανέκοψε προ της γραμμής. Βέβαια, και η ΑΕΚ είχε την δική της ευκαιρία με τον Κίνγκσλεϊ στο 14’ να σουτάρει μόλις άστοχα από το ύψος της περιοχής, αλλά σε γενικές γραμμές η Ανόρθωση «έβγαζε» καλύτερη εικόνα. Αυτό, όμως, που μετρά είναι το γκολ, το οποίο σημείωσε η ΑΕΚ και σε συνδυασμό με την αριθμητική της υπεροχή είχε ενώπιών της όλες τις προϋποθέσεις για να «σφραγίσει» στο δεύτερο ημίχρονο, τη μεγάλη νίκη.
Τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο εύκολα απ΄ότι θα περίμενε κανείς. Σε όση ώρα παίχθηκε ποδόσφαιρο, η Ανόρθωση έφτιαξε μόνο μια ευκαιρία και γενικά η παρουσία της δεν θα δικαιολογούσε κάτι άλλο πέραν της ήττας. Αυτό έγινε, και η ΑΕΚ πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη της νίκη και ίσως τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Ο Λίνσεν στο 53’ με μακρινό σουτ έκανε το 2-0 και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε.Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει και το μόνο που περίμενε ήταν το τέλος του αγώνα. Ο Καφού στο 84’ είχε την ευκαιρία να δώσει κάποιες ελπίδες στην ομάδα του αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νέγκρι. Στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε 2-3 πολύ καλές φάσεις για το τρίτο γκολ και στο 90+11’ τα κατάφερε, με τον Όπερ να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα και να δίνει ακόμα ένα λόγο στους φίλους της ομάδας του, να πανηγυρίσουν... με την ψυχή τους.
ΑΕΚ:  Νέγκρι, Θεοφίλου (46’ Ντίμεχ), Χόφλαντ, Σιένκελ, Μαρκάσα, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Σόουζα (83’ Κόντε), Πρίσο, Κίνγκσλει, Όπερ
Aνόρθωση: Αργκουέγιο, Μπράτσι, Μάρτινς, Φροντίνι (79’ Μαραγκός), Λειβακαμπέσι, Γκαρσία, Σιέλης, Λαμπάν, Λίσιο (23’ Κόζατσικ), Καφού, Μιχαήλ (57’ Οκκάς)
Κίτρινες: Θεοφίλου, Κίνγκσλεϊ, Κόντε /
Κόκκινες: - / Αργκουέγιο
Ενδιαφέρουν:
- Τέσσερις αλλαγές στην εντεκάδα της Ανόρθωσης σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική. Αργκουέγιο, Μάρτινς, Γκαρσία και Μιχαήλ τα «νέα» πρόσωπα.
- Μια αλλαγή στην εντεκάδα της ΑΕΚ, με τον Θεοφίλου να παίρνει τη θέση του Ντίμεχ.
- Η Ανόρθωση αγωνίστηκε για πρώτη φορά χωρίς τους Ράμος και Μαραγκό στην εντεκάδα της.
- Πρώτη συμμετοχή στην εντεκάδα για τον Μάρκο Μιχαήλ.
- Ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, με βοηθούς τους Αθ. Ιωάννου και Αγγέλα Κυριάκου.
- Ο αγώνας ξεκίνησε στις 18:10 ενώ πριν την έναρξη τηρήθηκε και μονόλεπτος σιγή εις μνήμην του Μιχαλάκη Καϊσερλίδη.
- Δίκαιη η αποβολή του Αργκουέγιο που ήταν ο τελευταίος παίκτης και ανέτρεψε καθαρά τον Όπερ.
- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Χόφλαντ και τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Ολλανδός σκοράρει από κτύπημα φάουλ (σκόραρε με Ερμή, ΕΝΠ και Ανόρθωση).
- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Έντβιν Λίνσεν.
- Μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, ορισμένοι «φίλοι» της Ανόρθωσης έσπασαν και έβαλαν φωτιά σε καθίσματα ενώ στον αγωνιστικό χώρο έπεσε και αριθμός φωτοβολίδων. Η φωτιά ήταν ενεργή για πάνω από 20 λεπτά ενώ ορισμένοι επιτέθηκαν τόσο στους πυροσβέστες όσο και σε ορισμένους φιλάθλους της Ανόρθωσης που επιχείρησαν να κατασβήσουν τη φωτιά.
- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αντρές Όπερ.
- Δικαιολογημένα τα επιπλέον 13 λεπτά, καθώς ο αγώνας διακόπηκε αρκετές φορές λόγω των όσων συνέβαιναν στην εξέδρα των οπαδών της Ανόρθωσης.
- Η ΑΕΚ σκόραρε στους 11 από τους 12 αγώνες της, ενώ δέχθηκε γκολ στους 9 από αυτούς.
- Η Ανόρθωση σκόραρε και δέχθηκε γκολ στους 9 από τους 12 αγώνες της.
- Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΕΚ.
- Έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, για την Ανόρθωση.
Author: Γωγάκης Νικόλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...