Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τρόμος και χάος: Τραυματίες και νεκροί από δύο εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης

Δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης - Φόβοι γι

Δύο ισχυρές εκρήξεις σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού
του Μαραθωνίου της Βοστόνης σκόρπισαν τον τρόμο λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι, τοπική ώρα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ενώ αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν και τρεις νεκροί. Εντονοι είναι οι φόβοι ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Oι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι συγκεχυμένες τόσο ως προς τον αριθμό των τραυματιών και των νεκρών όσο και ως προς το μέγεθος των εκρήξεων.
Η εφημερίδα Boston Globe αναφέρει στον ιστότοπό της ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία που μεταδίδει και το Fox News επικαλούμενο ρεπορτάζ τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Η εφημερίδα Boston Globe ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι τουλάχιστον δώδεκα έχουν τραυματιστεί.
Επιβεβαιώνονται οι φήμες για βομβιστική επίθεση
Λίγο μετά τις 23.30 (ώρα Ελλάδος) πηγές από την αστυνομία και το FBI επιβεβαίωναν το γεγονός ότι πρόκειται για βομβιστικές επιθέσεις, ενώ, οι δυνάμεις ασφαλείας της πόλης αναφέρουν ότι λίγη ώρα μετά τις εκρήξεις ακούστηκε και ένας τρίτος ήχος, αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσης μηχανισμού.
Ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς και έκανε λόγο για αρκετές απώλειες (νεκρούς και τραυματίες) χωρίς να αναφέρει τον ακριβή αριθμό.
Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK δηλώνοντας ότι οι αρχές δεν ξέρουν αν σχετίζονται οι επιθέσεις, αλλά τις αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι δεν έχουν βρεθεί άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και κάλεσε τους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να παραμείνουν στα σπίτια τους χωρίς, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε διάφορα σημεία της πόλης.
«Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης», δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τουλάχιστον τρεις νεκρούς και 23 τραυματίες, σύμφωνα με την Αστυνομία της Βοστόνης, και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.
Οι αρχές, μάλιστα, βρίσκονται σε επιφυλακή και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.
Στην περιοχή ξενοδοχείου κοντά στη γραμμή τερματισμού σημειώθηκαν οι εκρήξεις
«Εγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.
Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.
Μετά τις εκρήξεις επικράτησε χάος, με  συμμετέχοντες του Μαραθωνίου και το κοινό να ξεσπούν σε κλάματα και να τρέχουν αιμόφυρτοι προς διάφορες κατευθύνσεις.
Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.
Σύμφωνα με τη Chicagotribune  η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στον αριθμό 637 της Boylston Street, ενώ το FoxNews μεταδίδει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του ξενοδοχείου «Fairmount Copley Plaza Hotel», το οποίο βρίσκεται κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο NBC ανέφεραν ότι αφού άκουσαν τις δύο εκρήξεις είδαν καπνό να βγαίνει από ένα κτίριο δίπλα στη δημοτική βιβλιοθήκη της Βοστώνης.
Στο σημείο, όπως αναφέρουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ ο χώρος γύρω από το ξενοδοχείο, όπου πιθανότατα σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλεισθεί.
Στο σημείο στήθηκαν αυτοσχέδιες τέντες με γιατρούς που προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...