Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Στις 28 Μαρτίου θα ξανανοίξουν Λαϊκή και Κύπρου


Στις 28 Μαρτίου θα ξανανοίξουν Λαϊκή και Κύπρου


 Επαναλειτουργούν αύριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα συνεργατικά
πιστωτικά ιδρύματα και οι τράπεζες, εκτός από τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.
Οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επαναλειτουργήσουν την Πέμπτη και αυτό για να λόγους προσαρμογής των λογισμικών συστημάτων τους μετά την απόφαση για απορρόφηση της Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα επαναλειτουργήσουν αύριο χωρίς περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές και στη διακίνηση κεφαλαίων και θα ισχύουν όσα βρίσκονταν σε εφαρμογή πριν την απόφαση για το κλείσιμο τους.

Η θετική αυτή κατάληξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι αποτέλεσμα της στήριξης και κάλυψης που δίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει από τις 18.00 για το θέμα της Κύπρου και η οποία είναι έτοιμη να παράσχει ρευστότητα στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πρόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, είναι να μην υπάρξουν περιοριστικά μέτρα όταν επαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή και αυτό με στόχο να επανέλθουν σύντομα η εμπιστοσύνη και οι κανονικές συνθήκες λειτουργίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.  

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...