Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Χρυσές Σφαίρες: Τα «πρώιμα» Όσκαρ έδειξαν τους νικητές

Χρυσές Σφαίρες: Τα «πρώιμα» Όσκαρ έδειξαν τους νικητές

Το κινηματογραφικό μιούζικαλ «Les Miserables» (Οι 'Αθλιοι) που υπογράφει ο Τομ Χούπερ και το σενάριο έγραψε
ο Ουίλιαμ Νίκολσον απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου μιούζικαλ.
O Αυστραλός Χιού Τζάκμαν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α΄ανδρικού ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ για το ρόλο του τον πρώην απατεώνα και έγκλειστου Γιάννη Αγιάννη στο ίδιο κινηματογραφικό μιούζικαλ. O 44χρονος ηθοποιός απέσπασε την πρώτη Χρυσή Σφαίρα στην καριέρα του.
Η 30χρονη Αν Χάθαγουεϊ που ενσαρκώνει τη Φαντίν η οποία εκδίδεται στις αποβάθρες για να ζήσει την κόρη της Κοζέτ στο ίδιο μιούζικαλ, απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Β΄γυναικείου ρόλου.
Η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσάστεϊν απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ερμηνείας σε δραματική ταινία για το ρόλο της πράκτορα της CIA που κυνηγά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν στην ταινία το «Zero Dark Thirty» κατά την τελετή της 70ης απονομής των κινηματογραφικών βραβείων στο Μπέβερλι Χιλς αργά χθες βράδυ.
Μεγάλο φαβορί για το βραβείο αυτό θεωρείτο κυρίως η Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ στην ταινία «Σώμα με Σώμα», η Ελεν Μίρεν στην ταινία «Hitchcock», η Ναόμι Γουότς στην ταινία «The Impossible» και η Ρέιτσελ Γουάιζ στο «The Deep blue sea» (Το βαθύ μπλε του έρωτα).
Ο Βρετανός Ντάνιελ Ντέι Λιούις απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε δραματική ταινία υποδυόμενος τον Λίνκολν στην ομώνυμη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Αδιαφιλονίκητο φαβορί της βραδιάς, ο 55χρονος ηθοποιός, επικράτησε του Ρίτσαρντ Γκιρ που υποδύθηκε το ρόλο ενός 60χρονου επιχειρηματία στην ταινία «Arbitrage» (Άλλοθι), του Τζον Χοκς στο ρόλο του τετραπληγικού ποιητή Μαρκ Ο' Μπράιαν για την ταινία «The Sessions» (Μαθήματα Ενηλικίωσης), του Χοάκιν Φίνιξ στην ταινία «The Master» και του Ντένζελ Ουάσινγκτον στο ρόλο του πιλότου στην ταινία «Flight».
Η ταινία «Argo» του Μπεν Άφλεκ έκανε την έκπληξη κατά την τελετή της 70ης απονομής στο Μπέβερλι Χιλς αργά χθες βράδυ και απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα της καλύτερης δραματικής ταινίας, συναγωνιζόμενη το μεγάλο φαβορί, την ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Ο Μπεν Άφλεκ είχε αποσπάσει λίγο νωρίτερα τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του. Κατά την απονομή του βραβείου του, ο αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξήρε το έργο του Τόνι Μέντεζ, κεντρικού προσώπου της ταινίας Argo. «Είναι ένας αμερικανός ήρωας. Αντιπροσωπεύει τις υπηρεσίες πληροφοριών που θυσιάζονται καθημερινά για τους Αμερικανούς. Οι δυνάμεις μας στο εξωτερικό. Θέλω να τις ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ακαδημία «σνόμπαρε» τον Μπεν Άφλεκ και την ταινία του, όπως σημειώνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, για τις υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ.
Χρυσή Σφαίρα κέρδισε και ο Κουέντιν Ταραντίνο για το σενάριο της ταινίας του «Django Unchained».
Το αυστριακό φιλμ «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας. Η «Αγάπη» που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο περασμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών και είναι υποψήφια σε πέντε κατηγορίες στα φετινά βραβεία Όσκαρ, επιλέχθηκε επίσης ανάμεσα στην «Royal Affair» από τη Δανία και στη νορβηγική «Kon-Tiki».
Τέλος, η Adelle κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι «Skyfall» από την ομώνυμη ταινία του Τζέιμς Μποντ.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...