Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Νερό δηλητήριο πίνουν οι κάτοικοι σε χωριό της Αιδηψού στην Εύβοια

Νερό δηλητήριο πίνουν οι κάτοικοι σε χωριό της Αιδηψού στην Εύβοια

Εδώ και 20 χρόνια οι κάτοικοι στα Γιάτρα Αιδηψού πίνουν νερό δηλητήριο όπως
έδειξαν τα αποτελέσματα ελέγχων μετά από καταγγελίες ιδιωτών. Η έκθεση μικροβιολογικής ανάλυσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι το νερό και στα δύο δίκτυα των Γιάλτρων είναι ακατάλληλο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες κολοβακτηριδίων και εντεροκόκκων.
Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας «δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πηγών υδροληψίας, τα συστήματα ύδρευσης δεν συντηρούνται επαρκώς και δεν ελέγχονται συστηματικά, οι έλεγχοι που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία δεν εφαρμόζονται επαρκώς. Θα πρέπει να προβείτε στην καθαρισμό και απολύμανση δεξαμενών και δικτύου, στην συστηματική χλωρίωση του νερού.»
Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος με ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας ζητά να πληροφορηθεί ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την προστασία των κατοίκων.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...