Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χιόνια και βροχές σε Μακεδονία και Θράκη




Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Μακεδονία και στην Θράκη, έχουν σημάνει συναγερμό για τις τοπικές αρχές, που βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή.  
Τα οχήματα που κινούνται στην εθνική Καστοριάς – Φλώρινας, αλλά και σχεδόν σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Φλωρίνης, Γρεβενών, Κοζάνης και Τρικάλων, χρειάζονται αλυσίδες.
Απαραίτητες οι αλυσίδες και στο δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρα στην Καστοριά
Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί και σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε χωριά της Ξάνθης όπου σημειώθηκε και ανεμοστρόβιλος.
Παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες και σε αρκετά σημεία της Εγνατίας οδού και το εθνικού οδικού δικτύου της Μακεδονίας.
Σε κατάσταση υπερχείλισης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται και αρκετοί ταμιευτήρες της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα υδάτινα αποθέματα είναι αυξημένα κατά 46% σε σχέση με το 2012 γεγονός που αναγκάζει τη ΔΕΗ να ζητήσει τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των φραγμάτων και την ανάσχεση των πλημμυρών.
Ήδη, σύμφωνα με το διαχειριστή του συστήματος, έχει ζητηθεί η μέγιστη χρήση των υδροηλεκτρικών σταθμών της χώρας προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες και προβλήματα στην ασφάλεια των φραγμάτων.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...