Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Λόγω προβλήματος στα φρένα η συντριβή του Τουπόλεφ στη Ρωσία

Λόγω προβλήματος στα φρένα η συντριβή του Τουπόλεφ στη Ρωσία [βίντεο]

Ένα πρόβλημα στο σύστημα πέδησης του αεροσκάφους ενδεχομένως να προκάλεσε το δυστύχημα με το
ρωσικό Τουπόλεφ, το οποίο βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης αεροδρομίου στη Μόσχα την ώρα που τον προσέγγιζε και συνετρίβη σε γειτονικό αυτοκινητόδρομο.
Η άτρακτος του Tupolev-204 έσπασε σε τρία κομμάτια και το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι.
Όπως δήλωσε μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εξετάζουν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους για να διακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος, με πιθανότερη αιτία το πρόβλημα στα φρένα.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρχε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, αυτό θα συνάδει με την προειδοποίηση που απηύθηνε στην κρατική εταιρεία Tupolev η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των πτήσεων για επιδιόρθωση των προβλημάτων στα φρένα αυτού του τύπου αεροσκάφους, γεγονός το οποίο μπορεί να προκάλεσε ατύχημα στις 21 Δεκεμβρίου όταν ένα Tu-204 με 70 επιβαίνοντες βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου στη Σιβηρία.
«Μετά την προσγείωση ο πιλότος χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα συστήματα πέδησης του αεροσκάφους, αλλά για κάποιο λόγο (το αεροπλάνο) δεν σταμάτησε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων.
Η Red Wings, ο στόλος της οποίας περιλαμβάνει εννέα από τα σοβιετικής κατασκευής Tu-204, δήλωσε σήμερα ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα αεροσκάφη της.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...