Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Απελευθερώθηκαν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία



Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα δίδακτρα στα σχολεία αντίθετα η όποια
αλλαγή θα είναι προς τα κάτω επισημαίνουν οι Ιδιοκτήτες Ιδιωτικών Σχολείων με αφορμή της εξαγγελθείσα απελευθέρωση διδάκτρων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Εν όψει της εξαγγελθείσας απελευθέρωσης των διδάκτρων και  προς αποφυγή πρόκλησης οποιασδήποτε ανησυχίας στους γονείς, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) δηλώνει ότι η μοναδική μεταβολή, που υπό τις παρούσες συνθήκες προβλέπεται  να επέλθει στα δίδακτρα των σχολείων είναι προς τα κάτω, δηλαδή μείωση των διδάκτρων. 

Άλλωστε, τα ιδιωτικά σχολεία με δική τους πρωτοβουλία, έχουν ήδη μειώσει τα δίδακτρά τους ή/και το κόστος των επιπλέον προσφερομένων υπηρεσιών τους, αναγνωρίζοντας ότι και οι οικογένειες των μαθητών τους έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Ας σημειωθεί ότι η πραγματική μεσοσταθμική μείωση στα δίδακτρα, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από τα σχολεία ξεπέρασε το 13,6%, αν και λόγω των στρεβλώσεων του νόμου η μείωση αυτή δεν αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία.

Ο ΣΙΕΙΕ λοιπόν χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη συμμόρφωση της χώρας μας προς τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών, γιατί η κίνηση αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει και για τους γονείς και για τα ιδιωτικά σχολεία. 

Οι γονείς των μαθητών θα βγουν πολλαπλά ωφελημένοι, αφού τα ιδιωτικά  σχολεία προσπαθώντας να διεκδικήσουν ένα μερίδιο μιας αγοράς που μειώνεται, θα μπορούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω μειώσεις των διδάκτρων τους, μη φοβούμενα πιθανό μελλοντικό εγκλωβισμό τους σε πολύ χαμηλές τιμές, λόγω του μαθηματικού τύπου με τον οποίο ο ισχύον νόμος διαμορφώνει υποχρεωτικά τα δίδακτρα.

Παράλληλα η απελευθέρωση των διδάκτρων απεγκλωβίζει τα ιδιωτικά σχολεία από επιβαλλόμενες στρεβλώσεις και βοηθά στον εξορθολογισμό της αγοράς των ιδιωτικών σχολείων και της λειτουργίας τους. 

Μέσω του εξορθολογισμού αυτού, μειώσεις στα δίδακτρα που γίνονται σήμερα άτυπα από πολλά ιδιωτικά σχολεία, θα αποτυπωθούν επισήμως και η μέσω της επίσημης αποτύπωσης, γνωστοποίησή τους στην αγορά, θα οδηγήσει σε εντονότερο ανταγωνισμό τιμών τα ιδιωτικά σχολεία, προς όφελος των γονέων των μαθητών τους. 

Ήδη πλείστα όσα ιδιωτικά σχολεία εν όψει της απελευθέρωσης, δηλώνουν ότι  προσανατολίζονται σε σημαντικές μειώσεις των διδάκτρων τους της επόμενης σχολικής χρονιάς». 

Τα ιδιωτικά σχολεία πάντως αρνούνται αδιαπραγμάτευτα να προβούν σε μειώσεις της υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης που διαχρονικά προσφέρουν στους μαθητές τους και για την οποία τα εμπιστεύονται οι οικογένειές τους.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...