Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δανίκας προς Βαρβιτσιώτη: «Με τόση περιουσία είναι ποτέ δυνατόν να αισθανθείς μόχθο, αγωνία, απελπισία;»

Δανίκας προς Βαρβιτσιώτη: «Με τόση περιουσία είναι ποτέ δυνατόν να αισθανθείς μό

Την περίπτωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη «ιδιοκτήτη 59 ακινήτων» εξετάζει σήμερα ο Δημήτρης Δανίκας, για να καταλήξει χαρακτηρίζοντας τους ψηφοφόρους
συγκεκριμένων πολιτικών «βλάκες με περικεφαλαία».

Στο σημερινό άρθρο του στο Βήμα, ο κριτικός κινηματογράφου (αυτή είναι η βασική ιδιότητά του) αναφέρεται στην μεγάλη περιουσία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τον οποίο χαρακτηρίζει «κυτταρικά ευγενή» και του απευθύνει το ακόλουθο ερώτημα: «Είσαι ας πούμε ιδιοκτήτης 59 ακινήτων. Όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Προσοχή όμως: Όλα τα ακίνητα τα έχεις αποκτήσει με κληρονομιά και γονική παροχή. Που πάει να πει ότι δεν είσαι λαμόγιο, απατεώνας και διαπλεκόμενος με το μαύρο πολιτικό χρήμα. Ακόμα καλύτερα: Έχεις ανατραφεί με αυστηρούς, οικογενειακούς κανόνες. Είσαι κυτταρικά ευγενής. Και κανείς δεν μπορεί να σου προσάψει την παραμικρή παρεκτροπή. Το ερώτημα ένα και μοναδικό: Με τόση μεγάλη περιουσία είναι ποτέ δυνατόν να αισθανθείς μόχθο, αγωνία, απελπισία, έστω μισή σταγόνα ιδρώτα του οποιουδήποτε σκληρά εργαζόμενου συμπολίτη σου που βυθίζεται στα τάρταρα από πολιτικές του κόμματος το οποίο υπηρετείς; Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο.»

Ο αθρογράφος αναρωτιέται μάλιστα πως θα ένιωθε ο βουλευτής ή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν κατέληγαν στη θέση ενός ανέργου: «(αν) με κάποια μαγική μεταμόρφωση κατέληγαν στην θέση ενός άνεργου και ενός νομοταγούς μικροπαραγωγού που στο όνομα του Μνημονίου η τριμμερής κυβερνητική εξουσία το είχε κούρεψει οριζόντια το πορτοφόλι, ε τότε αμφότεροι θα όρμαγαν, θα ούρλιαζαν, θα έβριζαν, θα μούντζωναν και ίσως θα γιαούρτωναν τους Βενιζέλους και τους Βαρβιτσιώτηδες. Αλλά και τούμπαλιν».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...