Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Στην παραγωγή το αυτοκίνητο των 5.000€ των Nissan- RenaultΔιαβάζοντας τον τίτλο, ίσως όσοι παρακολουθείτε στενά τα της αυτοκίνησης να νιώσετε ένα deja vu. Ναι, είναι κάτι που
έχουμε ακούσει ξανά πριν από μερικά χρόνια – συγκεκριμένα λίγο πριν βγει στην αγορά το Tata Nano.

Η ιδέα του πιο φθηνού αυτοκινήτου στον κόσμο φάνταζε δελεαστική, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν έτοιμες να προχωρήσουν σε ανάλογα εγχειρήματα. Ειδικά η Renault, είχε προχωρήσει σε επίτευξη συμφωνίας με την Bajaj Auto, ώστε να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος.

Τι έγινε όμως σε αυτά τα τέσσερα χρόνια; Το Nano αποδείχθηκε… νάνος σε πωλήσεις, το κοινό δεν ανταποκρίθηκε στο βαθμό που αναμενόταν και οι περισσότεροι άλλαξαν πλάνα. Όχι όμως η Renault, αφού σύμφωνα με το Automotive News η Renault σε συνεργασία με την “αδερφή” Nissan ετοιμάζουν δύο σούπερ μίνι, σε διαστάσεις αλλά και σε τιμή!
Συγκεκριμένα, κόστους 3.000€ και 5.000€, λίγο πάνω και με διπλάσια τιμή από του Nano αντίστοιχα. Ο χρονικός ορίζοντας που θέτει το εν λόγω δημοσίευμα αφορά στα τέλη του 2014, τη χρονιά δηλαδή που ο όμιλος σκοπεύει να αναβιώσει το όνομα της Datsun. Προφανής λοιπόν ο συσχετισμός. Τα συγκεκριμένα, αβάφτιστα ακόμα οχήματα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Renault στην Ινδία.

newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...