Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Φόβοι ότι θα χαθεί το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθήνας


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς
κινδυνεύει να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθήνας, λόγω καταλήψεων.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, στην έκτακτη συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα σήμερα, Πέμπτη, και αφού έλαβε υπόψη του την υφιστάμενη κατάσταση, που έχει προκύψει από τις συνεχείς αποχές - καταλήψεις και απεργίες, οι οποίες δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, αποφάσισε ομόφωνα:

1.   Να σταλεί έγγραφο σε όλα τα μέλη ΕΠ του Ιδρύματος, να δηλώσουν στον Προϊστάμενο Τμήματος, με ευθύνη του Διευθυντή Σχολής, εάν στις 22, 23, 26 και 27-11-2012 συμμετείχαν ή όχι στην κατάληψη του Ιδρύματος, που αποφασίστηκε από ολιγομελή ομάδα καθηγητών με παράλληλη αποχή από τα εκπαιδευτικά και διοικητικά τους καθήκοντα. Οι δηλώσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την Τρίτη 27-11-2012 και στη συνέχεια οι Διευθυντές θα ενημερώσουν άμεσα την Κεντρική Διοίκηση.

2.   Τις ημέρες κατά τις οποίες θα υπάρχει κατάληψη δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα δύο εστιατόρια (ισογείου και πρώτου ορόφου Κεντρικής Διοίκησης) του Ιδρύματος.

3.   Επίσης, το συνεργείο καθαριότητας δεν θα παρέχει τις υπηρεσίες του, εφόσον το Ίδρυμα τελεί υπό κατάληψη.

4.   Δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ικανός αριθμός  μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος Νοεμβρίου, υπό αυτές τις συνθήκες είναι υπό εξέταση η υπογραφή των συμβάσεων του ωρομίσθιου προσωπικού.

5.  Υπό το βάρος αυτών των εξαιρετικά δυσμενών περιστάσεων, το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζει την αγωνία του, εάν υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι δεκατρείς (13) εβδομάδες διδασκαλίας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι το χειμερινό εξάμηνο κινδυνεύει - εάν δεν έχει ήδη- χαθεί.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...