Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αντιδρούν οι δήμοι για την εφεδρεία

Αντιδρούν οι δήμοι για την εφεδρεία

Αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς
η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βάζει ένα μέρος του προσωπικού σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ οι σχετικές ειδοποιήσεις έχουν ήδη φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες σε δήμους της Κρήτης.

Κι αν στο μεγαλύτερο δήμου του νησιού, το Ηράκλειο, τα σχετικά σημειώματα δεν έχουν ακόμα επιδοθεί, στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Κρήτης οι εργαζόμενοι μετρούν...εφέδρους! 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, στο δήμο Χανίων 22 συνολικά υπάλληλοι μπαίνουν σε εφεδρεία, 16 στο δήμο Ρεθύμνου, ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφονται στο δήμο Αγίου Νικολάου όπου 35 συνολικά εργαζόμενοι υπάγονται στην εφεδρεία.

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται πλέον για τον δικαστικό τους αγώνα καθώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να καταθέσουν προσφυγές στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, έχοντας στο πλευρό τους όλους τους συναδέλφους τους αλλά και τις δημοτικές αρχές οι οποίες με έκτακτες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων καθορίζουν τη στάση τους. 

Μάλιστα πολλοί δήμαρχοι θεωρούν ότι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα υπαχθούν σε καθεστώς εφεδρείας θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν που υπολογίζεται σήμερα, ενώ όλοι τους τάσσονται κατά των απολύσεων προσωπικού που υπηρετεί τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...