Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Η Κρήτη χόρεψε στο ρυθμό των Ρίχτερ – Τέσσερις σεισμοί τα ξημερώματα

Η Κρήτη χόρεψε στο ρυθμό των Ρίχτερ – Τέσσερις σεισμοί

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν την Κρήτη σήμερα τα ξημερώματα και μάλιστα
μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αφού η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε στις 04:17 και ολοκληρώθηκε στις 6:31. Και οι τέσσερις ήταν μικρές και δεν προκάλεσαν ζημιές.
Η πρώτη επίσκεψη του Εγκέλαδου έγινε στις 04:17 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Ηράκλειο και σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Μιάμιση ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 05:58 η κρητική Γη «χόρεψε» και πάλι, αυτή τη φορά στα 3,6 βαθμών Ρίχτερ, με το επίκεντρο του σεισμού να βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κισάμου και σε απόσταση 84 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων.
Ο σεισμική ένταση όμως δεν είχε εκτονωθεί όμως και δέκα λεπτά αργότερα, στις 06:07, σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε σε απόσταση 77 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων.
Τέλος μισή ώρα μετά τις έξι σημειώθηκε και η τελευταία σεισμική δόνηση μεγέθους 2,7 βαθμών Ρίχτερ σε απόσταση 27 χιλιομέτρων ανατολικά του Ηρακλείου.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...