Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λεμεσό και Λάρνακα


Φωτογραφία αρχείου.


Λευκωσία: Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις πραγματοποίησε από
την Τετάρτη το απόγευμα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Αστυνομία στις επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας.

Συγκεκριμένα συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε η Αστυνομία κατά τις βραδινές ώρες χθες και τις πρωινές ώρες σήμερα, στη Λάρνακα. 

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη του Τ.Α.Ε. και Ο.Π.Ε. Λάρνακας, των Αστυνομικών Σταθμών Αραδίππου και Ορόκλινης, της Τροχαίας, ΜΜΑΔ και Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των ωρών 10 μ.μ. – 10.30 μ.μ., έγινε έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στο οποίο στεγάζεται σύνδεσμος φιλάθλων αθλητικού σωματείου, όπου εντοπίστηκαν 19 ξύλινα ρόπαλα τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. 

Κατά την είσοδο της Αστυνομίας στο υποστατικό, βρίσκονταν 15 πρόσωπα έξω από αυτό. Τα πιο πάνω πρόσωπα ερευνήθηκαν και στην κατοχή του ενός βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 1.5 γραμμαρίων περίπου και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο ρόπαλα.

Ακολούθως, μεταξύ των ωρών 10.45 μ.μ. – 3 π.μ., έγιναν έρευνες σε συνολικά 46 οχήματα στις Λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού, Αμμοχώστου και Ακροπόλεως, όπου σε δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν επιθετικά όργανα και σπρέι εκτόξευσης επιβλαβούς αερίου. Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω διερευνώμενη υπόθεση και ακολούθως αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα. 

Επιπρόσθετα, έγιναν 10 καταγγελίες που αφορούσαν τροχαία αδικήματα.

Η Υ.ΚΑ.Ν. και το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Εξάλλου, μεταξύ των ωρών 7.10 μ.μ. – 8 μ.μ., μέλη του Ο.Π.Ε. του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων και του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου, διεξήγαγαν συντονισμένη επιχείρηση σε πρακτορείο στοιχημάτων, για πάταξη του φαινομένου του παράνομου συλλογικού στοιχήματος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, που έγινε με δικαστικό ένταλμα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής, ηλεκτρονικές αποδείξεις, καθώς και το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ. 

Εντός του υποστατικού εντοπίστηκαν 5 πρόσωπα, τα οποία κλήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ραδίου, όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Αραδίππου διερευνά την υπόθεση.

Παράλληλα, συντονισμένη επιχείρηση στο πλαίσιο της προσπάθειας της Αστυνομίας για πάταξη του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό την Τετάρτη το απόγευμα μεταξύ των ωρών 17:15-18:45. 

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στην επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, της Υ.Α.Μ., ΟΥΛ.Α.Ε., Ο.Π.Ε. και των Αστυνομικών Σταθμών Αγίου Ιωάννη και Πολεμιδιών.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας συνελήφθησαν 12 πρόσωπα για εξακρίβωση στοιχείων και από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι τα τρία διαμένουν νόμιμα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα δύο εισήλθαν παράνομα την Κύπρο, ενώ τα εφτά παραμένουν παράνομα στην Κύπρο. 

Επιπρόσθετα, έγιναν 18 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα και δύο οχήματα κατασχέθηκαν για παράβαση σε σχέση με τις πινακίδες εγγραφής.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...