Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έπληξε την Κούβα η «Sandy»


Έπληξε την Κούβα η «Sandy»


Μετά το πέρασμά του από την Τζαμάικα ο τυφώνας «Sandy» έπληξε
τη νύχτα την Πλάγια Μαρ Βέρντε της επαρχίας Σαντιάγο ντε Κούμπα στην Κούβα, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 175 χιλιομέτρων την ώρα και με σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Κούβας.

Ο τυφώνας, ο οποίος πέρασε από την κατηγορία 1 στην κατηγορία 2 της 5βαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ενισχύεται συνεχώς πλησιάζοντας στην κατηγορία 3. 

'Εξι επαρχίες της νοτιοανατολικής Κούβας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Η κουβανική τηλεόραση μεταδίδει απευθείας ρεπορτάζ από τις επαρχίες Γκουαντάναμο, Σαντιάγο ντε Κούμπα, Λας Τούνας, Χολγκίν και Καμαγκέι, όπου η πολιτική άμυνα έχει λάβει προληπτικά μέτρα για να προστατέψει ανθρώπους και περιουσίες. 

Λίγες ώρες νωρίτερα η «Sandy» έπληξε το Κίνγκστον, την πρωτεύουσα της Τζαμάικας, όπου 500.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε κέντρα φιλοξενίας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία επέβαλε 48ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγαλύτερες πόλεις της Τζαμάικας για λόγους ασφαλείας, αλλά και για ν΄αποφευχθούν ενδεχόμενες λεηλασίες.

Ο τυφώνας, ο οποίος έπληξε και την Αϊτή, όπου έχασε τη ζωή της μια γυναίκα, κατευθύνεται βορειότερα προς τις Μπαχάμες.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...