Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Έδωσες και εσύ φακελάκι; Μπες στο edosafakelaki.org



Προσφάτως μάθαμε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, για το 
"Τελεία και Παύλα" , ένα κίνημα πολιτών ενάντια στη διαφθορά.
Ο κ. Σπινέλλης, στα πλαίσια του TEDxAcademy, παρουσίασε το νέο αυτό κίνημα πολιτών.
Ωστόσο ευτυχώς, δεν είναι το μόνο. Το "Έδωσα Φακελάκι"  είναι άλλο ένα κίνημα πολιτών το οποίο δημοσιοποιεί περιστατικά διαφθοράς από απλούς πολίτες. Μέχρι και αυτή την ώρα φιλοξενεί 42 ιστορίες διαφθοράς, 30.830 ευρώ σε "φακελάκια".
"Δώσατε φακελάκι; Δεν δώσατε; Αισθάνεστε εκβιασμένος και ανίσχυρος; Αδικημένος; ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΑ. Πείτε μας πού, πόσα και πότε. Ωθήστε την ευθύνη, ενισχύστε τη διαφάνεια. Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη διαφθορά!", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα νούμερο ένα στη διαφθορά υπηρεσία είναι τα νοσοκομεία σε ποσοστό 45,2%. Τη δεύτερη θέση με 38,1% κατέχουν τα διπλώματα οδήγησης και ακολουθούν οι εφορίες με 9,5%, η Πολεοδομία, οι δήμοι και το υπουργείο Υγείας με 2,4%.
Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν από την Αθήνα (45,2%), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ανατολική Αττική με 11,9%.
"Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω δώσει. Τα ποσά είναι από 50 ε - 6.000 ε (μέσα σε ασανσέρ πολυκαταστήματος) Ακόμη δίνω.... όταν από 1500 ε που είναι το πρόστιμο, πληρώνεις 150 ε, καλά δεν είναι??? Επίσης, ΔΕΝ έχω φύγει ποτέ απο Νοσοκομείο χωρίς να δώσω κάτι. Από τη γυναίκα που γέννησε, από εγχειρήσεις κλπ. Όλοι όμως είναι εξυπηρετικότατοι!!!! Δεν έχω παράπονο", καταγγέλλει ανώνυμα πολίτης από τον Νομό Αχαΐας.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...