Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Θρίλερ με την άφιξη του κλιμακίου της Τρόικας στην Κύπρο

Η Τρόικα δεν φαίνεται να έχει ικανοποιηθεί από τις προτάσεις που της κοινοποιήθηκαν από την κυβέρνηση και είναι άγνωστο πότε θα έρθει το κλιμάκιό της στην Κύπρο (φωτ. αρχείου).

Λευκωσία: Προ του κινδύνου να χάσει την ευκαιρία συζήτησης και έγκρισης του
Μνημονίου της στο Eurogroup βρίσκεται η χώρα μας, καθώς πληροφορίες θέλουν την Τρόικα μην προγραμματίζει κάθοδο στη Λευκωσία παρά τις επίμονες πληροφορίες ότι το κλιμάκιό της φτάνει την προσεχή Δευτέρα.

Η Τρόικα δεν φαίνεται να έχει ικανοποιηθεί από τις προτάσεις που της κοινοποιήθηκαν από την κυβέρνηση ούτε και κρύβει τη δυσφορία της για τις προεδρικές και κυβερνητικές αντιδράσεις με αποδέχτη την ίδια.

Μια τέτοια εξέλιξη εξανεμίζει τις ελπίδες το θέμα της Κύπρου να συζητηθεί ταυτόχρονα με της Ισπανίας και της Ελλάδας και να εγκριθεί ως πακέτο, όπως ευνοεί η Γερμανία. Από την άλλη, οδηγεί το κυπριακό κράτος σε στάση πληρωμών καθώς τα κρατικά ταμεία αδειάζουν, αφού όπως επανειλημμένα τονίστηκε τα αποθέματα αρκούν για αποπληρωμή των μισθών του δημοσίου μόνο για τον μήνα Οκτώβριο.

Είναι αντιληπτό ότι οι όποιες διεργασίες, γίνονται με την πλάτη «κολλημένη στον τοίχο» και ορατή την παράταση της κρίσης χωρίς ακτίδα ελπίδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στέφανου, απέφυγε το Σάββατο να προσδιορίσει τον χρόνο άφιξης των τροϊκανών, σημειώνοντας ότι δεν έχει σημασία εάν θα φτάσουν Δευτέρα, Τρίτη ή Τετάρτη αλλά πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και ότι γίνονται ζυμώσεις ώστε να αρχίσει διαπραγμάτευση.

Παραδέχθηκε ότι δεν έχει ακόμη κλειδώσει ημερομηνία για την άφιξη της Τρόικας στην Κύπρο, παρά τις πληροφορίες που ήθελαν όλο το προηγούμενο 48ωρο την κάθοδό της να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το βράδυ. Ο Στέφανος Στεφάνου εστίασε στον στόχο για κλείδωμα μιας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατόν.

«Πρέπει», επεσήμανε, «να έρθει η Τρόικα να αρχίσουμε τη διαπραγμάτευση, να δούμε ποια περιθώρια υπάρχουν, σημειώνοντας πως όταν αρχίζει μια διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολο να καθοριστεί και πότε θα τελειώσει».

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...