Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Αναστασιάδης ο επικρατέστερος διάδοχος του Χριστόφια, σύμφωνα με τα γκάλοπ


Στους ρυθμούς των προγραμματισμένων εκλογών του Φεβορυαρίου του 2013 για την ανάδειξη του
νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κινείται η πολιτική ζωή στην Κύπρο. Με δεδομένη την απόφαση του σημερινού προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια να μην διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του, οι επικρατέστεροι να τον διαδεχθούν είναι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ο Σταύρος Μαλάς που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Λιλλήκας, υπουργός Εξωτερικών στις κυβερνήσεις του Τάσσου Παπαδόπουλου που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ.

Δημοσκόπηση της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd, που έγινε μεταξύ 29/9 και 4/10 και οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Σημερινή», δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι των δυο άλλων βασικών αντιπάλων, δηλαδή του Σταύρου Μαλά και του Γιώργου Λιλλήκα.

Στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο κ. Αναστασιάδης συγκεντρώνει 34,7%, ο κ. Μαλάς 18,5% και ο κ. Λιλλήκας 17, 4%. Ποσοστό 10,9% απάντησε ότι θα ψηφίσει «άλλο» υποψήφιο, 13, 8% «δεν ξέρω-δεν απαντώ» και ένα 4,1% δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό.

Με βάση το εύρημα αυτό - και με βάση τα σημερινά δεδομένα- ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται ότι περνά άνετα στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το ερώτημα είναι όμμως ποιος θα είναι ο αντιπαλός του στις τετ α τετ επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου. Κι αυτό διότι η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην «Σημερινή», δείχνει ότι παρά την απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασιάδη, μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του κόμματος προσανατολίζονται να στηρίξουν τον Γ. Λιλλήκα.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...