Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αυτές είναι οι τροφές που κόβουν την όρεξη!

Αυτές είναι οι τροφές που κόβουν την όρεξη!

H πείνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δίαιτας...
Όταν ο οργανισμός αρχίσει να χάνει λίπος, τότε αυτομάτως ενεργοποιεί δύο συγκεκριμένες ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την απώλεια κιλών, με αποτέλεσμα να μας δημιουργείται το αίσθημα της πείνας. Τα τσιμπολογήματα μπορούν να αποδειχθούν καταστροφικά για τη σιλουέτα μας, καθώς μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβουμε. Παρακάτω, σας έχουμε κάποιες τροφές οι οποίες είναι χαμηλές σε λιπαρά και έχουν την μαγική ιδιότητα να μας κόβουν την όρεξη έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κολατσίσετε, να ξέρετε τι θα πρέπει να προτιμήσετε...
Μήλα: Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C και Α, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Ένα μήλο περιέχει τουλάχιστον 5 γραμμάρια φυτικές ίνες οι οποίες γεμίζουν το στομάχι γαι μεγάλο χρονικό διάστημα και περιορίζουν την πείνα. Επίσης, τα σάκχαρα που περιέχει, δεν επηρεάζουν τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα όσο άλλοι απλοί υδατάνθρακες.
Καφείνη: Την καταναλώνουμε καθημερινά είτε για λόγους απόλαυσης είτε ως διεγερτικό είτε ως λιποτροπικό. H καφείνη βρίσκεται σε 60 διαφορετικά είδη φυτών και περιέχεται στα φύλλα, στους κόκκους ή στα φρούτα που παράγουν τα φυτά αυτά. Eκτός φυσικά από τις ευεργετικές της ιδιότητες, η καφείνη επιδρά και στην όρεξη περιορίζοντας την πείνα. Έτσι, μικρές ποσότητες καφείνης κατά τη διάρκεια της μέρας θα σας βοηθήσει να την ελέγξετε.
Αμύγδαλα: Ακόμα μία πηγή καλών λιπαρών που περιορίζουν την πείνα. Είναι ιδανική επιλογή για σνακ, αρκεί να λαμβάνονται σε φυσικολογικές ποσότητες. Και φυσικά μην περιμένετε να πεινάσετε για να τα καταναλώσετε, αλλά προτιμήστε να τα φάτε λίγη ώρα πριν.
Λιναρόσπορος: Το αποσταγμένο λάδι, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλές στα συμπληρώματα διατροφής κυρίως για τις λιποδιαλυτικές του ικανότητες. Εκτός των άλλων, προσφέρουν και μία καλή πηγή διαιτητικών ινών που σε συνδυασμό με την κατάλληλη ποσότητα πρωτείνης θα διαλυθούν αργά στο στομάχι σας κρατώντας σας χορτασμένους για αρκετή ώρα. Αν μάλιστα συνδυάσετε αυτούς τους σπόρους με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή τυρί κότατζ, έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Nερό: Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, η ενυδάτωση του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με την πείνα. Εκτός του ότι πολλές φορές μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, όταν ο οργανισμός μείνει πολλές ώρες αφυδατωμένος τότε κουράζεται πιο εύκολα και ζητάει περισσότερη τροφή. Πριν γευματίσετε λοιπόν, πιείτε νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό έτσι ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον η δίψα σας.
Σολομός: Παρέχει πολύ καλής ποιότητα πρωτείνη και Ω3 λιπαρά. Ο συνδυασμός αυτός θα σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι ενώ μην ξεχνάτε ότι γενικότερα η πρωτείνη έχει την ιδιότητα να μας χορταίνει. Τα καλά λιπαρά επίσης, δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να μην πεινάμε άλλο. Ο σολομός λοιπόν είναι εξαιρετική επιλογή για να περιρίσουμε την πείνα μας, και ακόμα καλύτερα αν τον συνδυάσουμε με βραστά λαχανικά.
 queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...