Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: Κολυμπούν σε λύματα του αποχετευτικού που πλημμύρισε οι Καμάρες


Λάρνακα: Στα λύματα αγωγού του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας «πνίγηκε» τις τελευταίες μέρες το κληροδότημα του
Αμπού Μπεκίρ Πασά, στους Λαρνακείς το 1745. Οι ιστορικές Καμάρες του πρώτου Υδραγωγείου της Λάρνακας, παρά το γήπεδο ΑΣΙΛ Λύσης, εδώ και μέρες κολυμπούν σε λύματα αποχετευτικού το οποίο αφού πλημμύρισε τα θεμέλιά τους, ξεπρόβαλε και στην επιφάνεια του εδάφους. Και δεν έφτανε αυτό, αφού «έπνιξε» τις Καμάρες», μπήκε στο κανάλι Βεργίνας- Καμάρων και έπνιξε στην μπόχα και τα προβλήματα το ¼ της Λάρνακας, με τους κατοίκους να ζουν ένα ατελείωτο «ευωδιαστό» μαρτύριο…

Με οδηγίες του δημάρχου Αντρέα Λουρουτζιάτη αρχίζουν από σήμερα προσπάθειες καθαρισμού του καναλιού διοχέτευσης ομβρίων υδάτων που αρχίζει από την περιοχή Βεργίνας και καταλήγει στις Καμάρες και την Αλυκή της Λάρνακας. 

Ταυτόχρονα ο κ. Λουρουτζιάτης εξέφρασε χθες ανησυχία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από διαρροή νερού από μεγάλο λάστιχο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα θεμέλια των… ιστορικών Καμάρων της Λάρνακας και η γύρω περιοχή! 

Αυτή ήταν η αντίδραση του κ. Λουρουτζιάτη όταν ενημερώθηκε μέσα από φωτογραφικό υλικό που του παρουσίασε η εφημερίδα μας, στην περιοχή των Καμάρων, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στη ζωή των κατοίκων Βεργίνας- Καμάρων το κανάλι ομβρίων υδάτων, το οποίο παρουσιάζει σημεία φθοράς, αλλά αποτελεί και «θύμα» παράνομης, ανεξέλεγκτης διοχέτευσης ομβρίων υδάτων. «Έχετε δίκιο, είναι μια άσχημη εικόνα και πρέπει να δούμε από αύριο πώς προχωρούμε για να ανακουφίσουμε την κατάσταση, αν και το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα», ανέφερε ο κ. Λουρουτζιάτης επί του θέματος. 

Καλώντας στην παρουσία μας αρμόδιο τεχνικό του Δήμου Λάρνακας έδωσε οδηγίες για καθαρισμό του καναλιού και επανεξέταση του θέματος που αφορά τη μυστηριώδη ροή νερού από την κατεύθυνση της βιομηχανικής περιοχής Αραδίππου, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση για τις δύο αναπτυσσόμενες οικιστικά περιοχές της Λάρνακας. Ακόμη, ζήτησε όπως ενημερωθούν σχετικά και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμει τις προσπάθειες καθαρισμού.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...