Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κύπρος: Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι διαρρήξεις και οι ληστείες


Έως τον Αύγουστο του 2012 είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία 1983 διαρρήξεις και 940 κλοπές (φωτ. αρχείου).

Λευκωσία: Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με το έγκλημα κατά περιουσίας, δηλαδή τις ληστείες, τις διαρρήξεις και τις κλοπές. Μέσα σε λίγες ώρες
διαπράχθηκαν τρεις ληστείες, δύο στη Λευκωσία και μια στη Λάρνακα, ενώ ουδείς πλέον μπορεί να νοιώθει ασφαλής στο σπίτι του.

Οι δράστες κτυπούν αδιακρίτως αφού από τη δράση τους δεν γλύτωσε ούτε ο βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης της Αστυνομίας, Λάμπρος Θεμιστοκλέους, ενέργεια που δείχνει ότι μπορεί ο κάθε ένας να πέσει θύμα κλοπής.

Η Αστυνομία προσπαθεί να προλάβει ή να καταστείλει τη δράση των διαρρηκτών, ωστόσο, αυτοί έχουν τελειοποιήσει τις μεθόδους τους και δρουν με τέτοιο τρόπο που σε αρκετές περιπτώσεις δεν εντοπίζονται ποτέ.

Στόχοι μπορεί εκτός από υποστατικά να αποτελέσουν και σπίτια ή και πρόσωπα ενώ σπείρες που έρχονται από το εξωτερικό, έχουν μοναδική τους αποστολή να διαπράξουν σειρά διαρρήξεων, να αποκομίσουν όσο πιο πολλά μπορούν και να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

Το πρόβλημα έχει λάβει πλέον διαστάσεις επιδημίας, αφού συνεχώς καταγράφονται νέα κρούσματα.

Καθημερινά διαπράττονται πέραν των δέκα διαρρήξεων και κλοπών, ενώ φέτος οι ληστείες έχουν καταγράψει αριθμούς ρεκόρ. Το χειρότερο πλέον είναι πως οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και εισβάλλουν σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνται.

Την Τρίτη τα ξημερώματα, ένα πρόσωπο παραβίασε την είσοδο του διαμερίσματος του βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, Λάμπρου Θεμιστοκλέους με σκοπό την κλοπή. Η διάρρηξη πήρε άλλη τροπή όταν ο συγκεκριμένος αξιωματικός αντελήφθη τον δράστη, πάλεψε μαζί του και τελικά τράπηκε σε φυγή, ωστόσο, ο κ. Θεμιστοκλέους τραυματίστηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Μιλούν οι αριθμοί

Έως τον Αύγουστο του 2012 είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία 1983 διαρρήξεις και 940 κλοπές. Συγκεκριμένα:

● στη Λευκωσία διαπράχθηκαν 637 διαρρήξεις και 261 κλοπές
● στη Λεμεσό 600 διαρρήξεις και 279 κλοπές
● στη Λάρνακα 205 διαρρήξεις και 138 κλοπές
● στην Πάφο 262 διαρρήξεις και 187 κλοπές
● στην Αμμόχωστο 250 διαρρήξεις και 64 κλοπές
● στη Μόρφου 29 διαρρήξεις και 11 κλοπές

Πέρσι, κατά την αντίστοιχη περίοδο, είχαμε 2.238 διαρρήξεις και 1.101 κλοπές παγκύπρια.


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...