Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Το ΣΔΟΕ δέσμευσε καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα 121 προσώπων για φοροδιαφυγή

Το ΣΔΟΕ δέσμευσε καταθέσεις, μετοχές και ακίνητα 121 προσώπων για υποθέσεις φορο

Δεσμεύονται από το ΣΔΟΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι μετοχές και τα ακίνητα 121 φυσικών προσώπων που
ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα χρόνια στους οποίους διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.
Το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών αποκάλυψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και επιπλέον λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.
Κατασχέθηκαν ακόμα ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης αλλά και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «η ανοχή σε όσους φοροδιαφεύγουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, τελείωσε» ενώ ανέφερε ότι «το ΣΔΟΕ έχει λάβει συγκεκριμένες εντολές να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία όσων κλέβουν το κράτος και τελικά τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή κρίση. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...