Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί είναι μάχιμοι(!), tweetάρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ


Μάχη για την τιμή των όπλων ή αγώνας μέχρις εσχάτων για να μην κοπούν περαιτέρω οι μισθοί των
στρατιωτικών;
Τι κινητοποιεί τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο να χρησιμοποιεί το twitter προκειμένου να επικοινωνεί απ' ευθείας και να ενημερώνει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για το θέμα των ειδικών μισθολογίων;

Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί μετά την λήψη οριστικών αποφάσεων από τα πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Αρχικώς, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου προσπάθησε να πείσει το οικονομικό επιτελείο ότι οι μισθοί των ενστόλων δεν μπορούν να περιοριστούν κι άλλο. Οταν δημοσιεύθηκαν πληροφορίες ότι η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο που ισχύει για τους στρατιωτικούς θα είναι περίπου 5-6% και ότι από τις περικοπές θα εξαιρεθούν μόνο λίγες κατηγορίες «επιλέκτων», όπως οι πιλότοι και οι άντρες των ειδικών δυνάμεων, η «αναταραχή» επανήλθε στους κόλπους των αξιωματικών και υπαξιωματικών που θεωρούν ότι με τις κουτσουρεμένες αποδοχές τους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Τότε ο στρατηγός Κωσταράκος, ο οποίος είναι ο πρώτος αρχηγός ΓΕΕΘΑ που αξιοποιεί τις δυνατότητες του twitter για άμεση και χωρίς ενδιάμεσους επικοινωνία με τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, έστειλε ένα tweet στο οποίο έγραφε: «Δεν υπάρχουν νέα. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται».

Έπειτα από τις νέες πληροφορίες ότι από τις μειώσεις μισθών θα εξαιρεθούν μόνο οι λεγόμενοι «μάχιμοι» στρατιωτικοί, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ «ξαναχτύπησε» από το twitter γράφοντας: «Παρόλο που η δυσκολία της φρουράς που υπηρετεί κάποιος ή/και η επικινδυνότητα μπορεί να διαφέρουν, στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ΟΛΟΙ μάχιμοι».

Προσπαθεί πράγματι να αποτρέψει τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών ο στρατηγός Κωσταράκος; Είναι αναπόφευκτες οι νέες μειώσεις στις αποδοχές των ενστόλων; Είναι πραγματικά ΟΛΟΙ οι αξιωματικοί μάχιμοι; 

 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...