Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Διαδήλωση με τέσσερις τραυματίες στη Λευκωσία



Τέσσερις είναι οι τραυματίες από τα χθεσινά αιματηρά γεγονότα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας μεταξύ  κτηνοτρόφων και αστυνομικών με ένα

σοβαρά τραυματία. Αφορμή για την χθεσινή συμπλοκή αποτέλεσε ο εγκλωβισμός του αυτοκινήτου της Υπουργού Εξωτερικού, ο οδηγός της οποίας προσπάθησε να περάσει μέσα από τους  αιγοπροβατοτρόφων που είχαν κλείσει την είσοδο του Προεδρικού.

Οι 200 περίπου κτηνοτρόφοι απέκλεισαν το προεδρικό μέγαρο ζητώντας την καταβολή της κεφαλικής επιδότησης κατά 100%.

 Χθες το απόγευμα της Πέμπτης, οι διαδηλωτές αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο μισό τη φετινή κεφαλική επιδότηση, έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών και εισήλθαν στο δρόμο που οδηγεί στο λόφο του προεδρικού, απελευθερώνοντας και πρόβατα που είχαν μαζί τους.

Οι συμπλοκές προκλήθηκαν όταν οι κτηνοτρόφοι εγκλώβισαν το αυτοκίνητο της υπουργού Εξωτερικών την ώρα που επιχειρούσε να αναχωρήσει από το προεδρικό, την είσοδο του οποίου είχαν κλείσει, προκαλώντας μικρές ζημιές.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να απεγκλωβίσουν το όχημα, διαδηλωτές κινήθηκαν προς το μέρος τους, ρίχνοντας πέτρες και χρησιμοποιώντας τις μαγκούρες τους με αποτέλεσμα να προκληθούν συμπλοκές και να τραυματιστούν δύο από αυτούς καθώς και δύο αστυνομικοί.

Ο υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης ξεκαθάρισε στους συγκεντρωθέντες ότι λόγω της κρίσης δεν μπορεί να δοθεί 100% κεφαλική επιδότηση και τους προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που επιμένουν, η επιδότηση θα δοθεί σε άλλο κλάδο.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...