Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Πόλεμος» στην Κόρινθο για τον «Ξένιο Δία»



Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κόρινθο, κατά τη

διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συγκεντρώσουν τους λαθρομετανάστες που συνέλαβαν στο στρατόπεδο της Κορίνθου, μετατρέποντάς το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Η κίνηση της αστυνομίας έγινε αντιληπτή από τους πολίτες της Κορίνθου και περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και απέκλεισαν την πύλη, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα, εμποδίζοντας τις κλούβες της αστυνομίας.




Η αστυνομία πρόλαβε να περάσει μέσα στο στρατόπεδο περίπου τα 200-250 λαθρομετανάστες, ενώ απ’ έξω παραμένουν μέσα σε κλούβες περί τα 100 άτομα που έχουν συλληφθεί.

Στην πύλη του στρατοπέδου, η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, ενώ απέναντί τους έχουν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν φτάσει από την Πελοπόννησο και την Αττική.

Αυτή την ώρα υπάρχει κόσμος συγκεντρωμένος στο σημείο, που διαμαρτύρεται για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, ενώ από νωρίς το πρωί βρίσκεται εκεί ο γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγος, Ηλίας Γεωργόπουλος.

Με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου στις 19:00 το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης που αντιδρά στην μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τη συντεταγμένη αντίδρασή τους.

Ο αντιδήμαρχος Κορίνθου Χαράλαμπος Καμπούρης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι η δημοτική αρχή είναι κάθετα αντίθετη στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνονται τέτοιου τύπου ενέργειες κι επιχειρήσεις, χωρίς η πολιτεία να λαμβάνει υπόψη και χωρίς να έχει λόγο η δημοτική αρχή της πόλης», ενώ πρόσθεσε πως έχουν πληροφόρηση ότι «μεταφέρθηκαν λαθρομετανάστες στην Κόρινθο κι από άλλες περιοχές».

Παράλληλα, εκτάκτως συνεδριάζει για τον ίδιο λόγο και ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος με δηλώσεις του επεσήμανε πως έχει πληροφορηθεί ότι «έχουν μπεί στο στρατόπεδο 400 λαθρομετανάστες», συμπληρώνοντας πως είναι λάθος να γίνει το 6ο σύνταγμα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών.

«Δυστυχώς οι υπουργοί δεν μας άκουσαν, θεωρώ ότι είναι μέγα λάθος, θεωρώ ότι όλοι οι φορείς πρέπει σήμερα το μεσημέρι να έρθουν στην σύσκεψη του Επιμελητηρίου. Θεωρώ ότι είναι πολύ κακό για την πόλη, δίπλα στα λύκεια, δίπλα στο αθλητικό κέντρο, μέσα στην πόλη να έχουμε ένα κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...