Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Λάτσης και άλλοι τρεις μνηστήρες για το Ελληνικό

Λάτσης και άλλοι τρεις μνηστήρες για το Ελληνικό

Τέσσερις από τους εννέα υποψήφιους επενδυτές περνούν τελικώς στη
δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για τις Lamda Development (συμφερόντων ομίλου Λάτση), η Qatar Investment Authority (το κρατικό fund του εμιράτου του Κατάρ με ενεργητικό 60 δισ. δολάρια), η London Regional Properties (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Ευρώπη με υπό διαχείριση ακίνητα αξίας 9 δισ. ευρώ) και η ισραηλινή Elbit (όμιλος συμμετοχών με δραστηριότητες στην ΝΑ Ευρώπη).


Μεταξύ αυτών που αποκλείστηκαν, είναι ο όμιλος Trump International του γνωστού αμερικανού μεγαλοεπενδυτή, η ισραηλινή Gazit-Globe, η γαλλική La Societe des Centres Commerciaux, η κοινοπραξία του ομίλου Βαράγκη με την Air Services International και η κυπριακή Calgo.

To who is who των υποψηφίων
Η Lamda Development έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται τα εμπορικά κέντρα The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos. Διαθέτει επίσης, τη διαχείριση και αξιοποίηση της Μαρίνας Φλοίσβου για 40 χρόνια.

Η Qatar Investment Authority, που ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την πραγματοποίηση επενδύσεων εκτός του Εμιράτου του Κατάρ, συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της σε assets που παρουσιάζουν αξιόλογες προοπτικές. Η τελευταία μεγάλη επένδυση της QIA στην Ελλάδα αφορά την συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίουυ με τον όμιλο Ελλάκτωρ για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Η London & Regional Properties διαθέτει υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 9 δισ. ευρώ και  δραστηριοποιείται σε περισσότερες από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων, η Γερμανία, η Ουκρανία και ο Παναμάς.

Η ισραηλινών συμφερόντων Elbit imaging ιδρύθηκε το 1996, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείεςακινήτων του Ισραήλ και η μετοχή της διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριοτου  Τελ Αβίβ και στο δείκτη Nasdaq.


blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...