Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Oι χειρότεροι δολοφόνοι τα τελευταία 25 χρόνια



Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ,
που δικάστηκε στις 16 Απριλίου για τη δολοφονία 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη Νορβηγία, είναι ένας από τους χειρότερους δράστες ανθρωποκτονιών τα τελευταία 25 χρόνια:



- 22 Ιουλίου 2011 - ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Φορώντας στολή αστυνομικού ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ανοίγει πυρ εναντίον νεαρών μελών του Εργατικού Κόμματος σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια κοντά στο Οσλο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 69 άνθρωποι. Λιγο νωρίτερα, ο Μπράιβικ είχε ανατινάξει βόμβα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους.

- 16 Απριλίου 2007 - ΗΠΑ: Ο Τσο Σέουνγκ-χούι, φοιτητής κορεατικής καταγωγής, σκοτώνει 32 συμφοιτητές και καθηγητές του πριν αυτοκτονήσει στο πανεπιστήμιο Virginia Tech στο Μπλακσμπεργκ της Βιρτζίνια. Στη συνέχεια επέπστρεψε στο δωμάτιο του και ταχυδρόμησε ένα φάκελο με οπτικοακουστικό υλικό προς το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Περίπου δύο ώρες μετά, κατευθύνθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας όπου πυροβόλησε 59 ανθρώπους, σκοτώνοντας τριάντα.
Λίγο πριν συλληφθεί από την αστυνομία αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.



- 28 Απριλίου 1996 - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο Μάρτιν Μπρίαντ 28 ετών ανοίγει πυρ εναντίον του πλήθους στο τουριστικο θέρετρο Πορτ Αρθουρ της Τασμανίας, σκοτώνοντας 35 ανθρώπους. Αμέσως μετά παραμένει επί 18 ώρες σε ξενοδοχείο με τρεις ομήρους.

Το επόμενο πρωί, 18 ώρες αργότερα, ο Μπράιαντ έβαλε φωτιά στον ξενώνα και επιχείρησε να διαφύγει μέσα στη σύγχυση. Υποφέροντας από εγκαύματα στην πλάτη και τους γλουτούς του, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Royal Hobart.

Εκτίει σήμερα 35 ισόβια συν 1.035 χρόνια χωρίς δυνατότητα αναστολής στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Risdon στο Χόμπαρτ, στην Τασμανία.



- 19 Απριλίου 1995 - ΗΠΑ: Ο 26χρονος Τίμοθι Μακβέι έριξε μικρό φορτηγό με εκρηκτικά στο ομοσπονδιακό κτίριο Αλφρεντ Μάρεϊ της Οκλαχόμα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 168 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων 19 παιδιών ηλικίας κάτω των 6 ετών και τον τραυματισμό πάνω από 680 ατόμων.
Μέσα σε 90 λεπτά από την έκρηξη, ένας αστυνομικός της Πολιτειακής Αστυνομίας Εθνικών Οδών της Οκλαχόμα, ο Τσάρλι Χάνγκερ, σταμάτησε τον Τίμοθι Μακβέι  για οδήγηση χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και τον συνέλαβε για παράνομη οπλοφορία.

Ο Μακβέι, που είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Κόλπου συνελήφθη λίγο αργότερα. Ο ίδιος δήλωσε πως "το έκανε για το καλό των Αμερικανών". Εκτελέστηκε στις 11 Ιουνίου 2001.


Στις 2 Ιουνίου, 1997, ο Μακβέι κρίθηκε ένοχος για έντεκα κατηγορίες για φόνο και συνωμοσία.
Η εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση που έγινε σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα των ΗΠΑ, στο Terre Haute, της Ιντιάνα, στις 11 Ιουνίου 2001 μεταδόθηκε μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, έτσι ώστε οι συγγενείς των θυμάτων να μπορέσουν να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες του θανάτου του. Η εκτέλεση του Μακβέι ήταν η πρώτη ομοσπονδιακή εκτέλεση για 38 χρόνια.


Η επίθεση αυτή είναι η αιματηρότερη σε αμερικανικό έδαφος πριν από αυτές τις 11ης Σεπτεμβρίου.


- 5 Δεκεμβρίου 1986 - ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Ο Κάμπο Ελίας Ντελγάδο, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, βετεράνος του Βιετνάμ, σκοτώνει με όπλο και μαχαίρι 29 ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από πυρα αστυνομικών.

Στις 4 Δεκεμβρίου 1986 ο Κολομβιανός Καθηγητής Campo Elias Delgado, βετεράνος του Βιετνάμ, σκότωσε τη μητέρα του, μία μαθήτριά του και μετά κατέληξε σε γειτονικό εστιατόριο τρώγοντας Μακαρόνια alla Bolognese.

Οι δολοφονίες άρχισαν το βράδυ της 4 Δεκ. 1986, όταν Delgado ακολούθησε μία από τις φοιτήτριες του από το σχολείο στο διαμέρισμά της, και στη συνέχεια την σκότωσε μαζί και τη μητέρα της με ένα κυνηγητικό μαχαίρι. Στη συνέχεια επέστρεψε στο διαμέρισμά της μητέρας του και την εκτέλεσε με μία μόνο μαχαιριά στο πίσω μέρος του λαιμού. Ο Delgado τύλιξε το σώμα της με χαρτί και έβαλε φωτιά.
Έπειτα πήγε στο εστιατόριο Pozzetto  όπου μετά από περίπου μία ώρα μοναχικού δείπνου μέσα σε 10 λεπτά σκότωσε τη σερβιτόρα και άλλους 21 σε αυτό το εστιατόριο.

Μετά από την σφαγή και σε συμπλοκή με την αστυνομία, ο Delgado σκοτώθηκε από τα πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...