Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατοίκων για την παραχώρηση οικοπέδου «φιλέτο» στην εκκλησία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατοίκων για την παραχώρηση οικοπέδου «φιλέτο» στην εκκλησία 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα διαμαρτυρηθούν σήμερα το μεσημέρι κάτοικοι της
περιοχής της Σχολής Τυφλών, με αφορμή την απόφαση του δήμου να επιστρέψει στην Εκκλησία ένα παραλιακό οικόπεδο.
Συγκεκριμένα, στις 14:00 οι κάτοικοι της περιοχής θαδιαμαρτυρηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τοοικόπεδο «Μάρμαρα Μόσχου» να μην επιστραφεί στην εκκλησία, όπως αποφάσισε ο δήμος, αλλά να δοθεί στους πολίτες και να γίνει σχολείο.
Η απόφαση του δήμου ξεσήκωσε τους περίοικους και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη» το περασμένο Σάββατο προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο οικόπεδο «Μάρμαρα Μόσχου» (νέα παραλία, γωνία Μ. Αλεξάνδρου – Χατζή), με σύνθημα:
«Χτίστε σχολεία, όχι «ιερά» μέγαρα», διεκδικώντας μαζί με τους κατοίκους τονεπαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου για χώρο ανέγερσης σχολικής στέγης και όχι «ιερής» πολυκατοικίας.
Η Πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής Φαλήρου – Σχολής Τυφλών – Ευζώνων συγκέντρωσε 170 υπογραφές περίοικων με αίτημα τον επαναχαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρου σχολικής στέγης και την ανέγερση νηπιαγωγείου.
«Απαιτούμε την απόδοση του χώρου από την Εκκλησία στον δήμο για την ανέγερση κτηρίου σχολικής στέγης ή παρεμφερούς κοινωφελούς σκοπού», τονίζουν οι περίοικοι σε επιστολή που έστειλαν στην ΟΜΜΕ. Το οικόπεδο χαρακτηρίστηκε ως χώρος σχολικής στέγης το 1998 και επαναχαρακτηρίστηκε ως τέτοιος το 2006 από το δημοτικό συμβούλιο, όμως ο δήμος ουδέποτε προχώρησε στην απαλλοτρίωσή του ελλείψει κονδυλίων.
Το 2009 και το 2010, ύστερα από συνεχείς κινητοποιήσεις των κατοίκων, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε εκ νέου τον επαναχαρακτηρισμό της έκτασης, αλλά η απαλλοτρίωση έμεινε πάλι στον «αέρα», καθώς δεν υπήρχαν τα χρήματα για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, δηλαδή της Εκκλησίας. 
thestival.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...