Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

O καιρός σήμερα 29/2


O καιρός σήμερα

Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με
βροχές στη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και χιονόνερο, στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, με σταδιακή βελτίωση, περιμένουμε την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 9 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ θα ενισχυθούν και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο σε θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, ημιορεινά και πιθανόν και στα βόρεια προάστια από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις περισσότερο αυξημένες τις πρωινές ώρες και έντονο κρύο, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με σημαντική ενίσχυση τη νύχτα σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...